FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V A Ž N A OBAVIJEST: ISPRAVAK VIJESTI HNA4018 "MEDIKA U PRVOM....

ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA4018objavljenoj pod naslovom "Medika u prvom polugodištu ostvarila dobitod gotovo 10 milijuna kuna" isprave prvi odlomak koji govori o izvoruvijesti. Naime, tehničkom je pogreškom objavljeno kako je financijskoizvješće prenijela Varaždinska, a treba stajati Zagrebačka burza.
ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA4018 objavljenoj pod naslovom "Medika u prvom polugodištu ostvarila dobit od gotovo 10 milijuna kuna" isprave prvi odlomak koji govori o izvoru vijesti. Naime, tehničkom je pogreškom objavljeno kako je financijsko izvješće prenijela Varaždinska, a treba stajati Zagrebačka burza.

Uredništvo Hine

Ispravljena vijest u cijelosti glasi:

"Medika u prvom polugodištu ostvarila dobit od gotovo 10 milijuna kuna"

ZAGREB, 3. rujna (Hina) - Tvrtka za trgovinu lijekovima i sanitetskim materijalom Medika u prvom je ovogodišnjem polugodištu ostvarila dobit u iznosu od 9,95 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine poslovala s gubitkom od 1,5 milijuna kuna, stoji u financijskom izvješću te tvrtke koje je prenosi Zagrebačka burza.

Ukupni prihodi Medike u prvih su šest ovogodišnjih mjeseci iznosili 942,6 milijuna kuna i povećani su u odnosu na isto razdoblje lani za gotovo 7 posto, a u Medici ističu kako su ostvareni prihodi na razini planiranih.

U okviru plana su i ukupni rashodi, koji su istodobno porasli za oko 5,5 posto, na 930,18 milijuna kuna.

Najveći dio prihoda Medika ostvaruje na domaćem tržištu. Tako su u prvoj polovici ove godine prihodi od prodaje u zemlji iznosili 866,6 milijuna kuna i bili su veći za 5,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Prihodi od izvoza, pak, povećani su 2,8 posto, na 5,5 milijuna kuna, dok su ostali prihodi iznosili 51,8 milijuna kuna ili 6,7 posto više nego lani.

U Medici naglašavaju kako u njihovom poslovanju uvijek postoji neizvjesnost u segmentu naplate, ali dodaju kako je u prvom ovogodišnjem polugodištu likvidnost bila bolja zbog provedene sanacije dijela dugovanja zdravstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙