FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠIBENIK: Apostolski nuncij predvodio procesiju i misno slavlje

ŠIBENIK, 29. rujna 2004. (Hina) - U povodu današnjeg blagdana sv.Mihovila, koji je više od 700 godina zaštitnik Šibenika i Šibenskebiskupije, te Dana grada, tradicionalnu procesiju šibenskim gradskimulicama i misno slavlje na Trgu Republike Hrvatske, predvodio jeapostolski nuncij Svete stolice u Hrvatskoj, Francisco Javier Lozano.
ŠIBENIK, 29. rujna 2004. (Hina) - U povodu današnjeg blagdana sv. Mihovila, koji je više od 700 godina zaštitnik Šibenika i Šibenske biskupije, te Dana grada, tradicionalnu procesiju šibenskim gradskim ulicama i misno slavlje na Trgu Republike Hrvatske, predvodio je apostolski nuncij Svete stolice u Hrvatskoj, Francisco Javier Lozano.

Nakon procesije, u kojoj je sudjelovalo više stotina građana, sve župe s područja Šibenske biskupije, te predstavnici gradske i županijske vlasti, svečanu koncelebriranu misu na trgu između katedrale sv. Jakova i šibenske Gradske vijećnice, uz apstolskog nuncija, služio je šibenski biskup msgr. Ante Ivas, te još sedam hrvatskih biskupa i 90 svećenika.

U svojoj propovijedi msgr. Lozano podsjetio je, uz ostalo, na dane Domovinskog rata i na teška stradnja stanovništva u ovdašnjim župama.

"Još nisu zacijelile otvorene rane, još nisu obnovljene sve kuće i crkve, još nisu nastala vremena istinskog mira i pomirenja. Stoga naša razmišljanja pretvaram u veliku i usrdnu molbu Bogu, da po zagovoru svetog Mihovila, zaštitnika ovoga grada i ove biskupije, udjeli našem vremenu punu i pravu pobjedu vjere, istine i pravde", naglasio je apostolski nuncij.

Nuncij Francisco Javier Lozano također je podsjetio da današnjim svečanim danom Šibenska biskupija počinje godinu "Mjesne crkve", u povodu obilježavanja 450-te obljetnice posvete Šibenske katedrale. Dodao je, kako samo ime sveti Mihovila (ili Mihael) mnogo govori.

"Sveti Mihael, čije ime znači: 'Tko je kao Bog', podsjeća nas da je Bog jedan, i da ga ne može nadvladati nikakvo zlo i nikakva ljudska tvorevina", zaključio je apostolski nuncij.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙