FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIDOVIĆ IZNENAĐEN PAPINOM ODLUKOM DA GA IMENUJE NUNCIJEM

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Monsignor Martin Vidović, dosadašnjidužnosnik Papinskoga državnog tajništva kojeg je Papa imenovao usrijedu naslovnim nadbiskupom drevne ninske biskupije i apostolskimnuncijem u Bjelorusiji, izjavio je u četvrtak za Hinu da je bioiznenađen tom odlukom pape Ivana Pavla II.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Monsignor Martin Vidović, dosadašnji dužnosnik Papinskoga državnog tajništva kojeg je Papa imenovao u srijedu naslovnim nadbiskupom drevne ninske biskupije i apostolskim nuncijem u Bjelorusiji, izjavio je u četvrtak za Hinu da je bio iznenađen tom odlukom pape Ivana Pavla II.

"Iznenađen sam Papinom odlukom da me imenuje nuncijem. Iznenađen sam u pozitivnom smislu jer to nisam očekivao", rekao je msgr. Vidović. "Unatoč tome što sam radio u diplomatskoj službi", ipak iz nje nisam potekao, objasnio je Vidović.

Prema njegovim riječima, Papa ga je imenovao nuncijem jer mu je "najvjerojatnije htio osobno zahvaliti" za sve ono što je dosad učinio.

"Sigurno je da to predstavlja priznanje za Katoličku crkvu u Hrvata i uopće hrvatski narod i državu jer se radi o o hrvatskom državljaninu koji je promaknut na jednu takvu visoku dužnost", istaknuo je msgr. Vidović.

Martin Vidović, rođen 1953. u Vidonji pokraj Dubrovnika, postao je svećenikom 1985. godine. Radio je kao urednik u Radio Vatikanu do 1994. godine. Diplomirao je kanonsko pravo, a u opće poslove vatikanskog Državnog tajništva prešao je 1992. Tajnik Apostolske nuncijature u Bosni i Hercegovini bio je od 1994.-1999. Nakon toga vratio se u Državno tajništvo. Vidović govori talijanski, ruski, španjolski, francuski i njemački.

Tim imenovanjem Ivan Pavao II. je još jednom Hrvatu odao priznanje za posao koji obavlja u Državnom tajništvu Svete Stolice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙