FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVEČANA SJEDNICA ŠIBENSKOG GRADSKOG VIJEĆA

ŠIBENIK, 28. rujna 2004. (Hina) - U povodu 29. rujna, blagdana sv.Mihovila, koji je više od 700 godina zaštitnik Šibenika i Šibenskebiskupije, te Dana grada, danas je održana svečana sjednica Gradskogvijeća na kojoj su uručena najviša gradska priznanja pojedincima iustanovama.
ŠIBENIK, 28. rujna 2004. (Hina) - U povodu 29. rujna, blagdana sv. Mihovila, koji je više od 700 godina zaštitnik Šibenika i Šibenske biskupije, te Dana grada, danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su uručena najviša gradska priznanja pojedincima i ustanovama.

Nagradu za životno djelo dobio je posmrtno liječnik, prof. dr. Ivo Merlak, zatim prof. dr. Vlatko Mileta za uspjehe u znanosti te pjesnikinja Vesna Parun.

Nagradu grada Šibenika dobili su dječji kirurg Vlado Lučev, Centar za odgoj i obrazovanje djece s posebnim potrebama i Dobrovoljno vatrogasno društvo Zaton. Dodijeljeno je pet plaketa, a Grb grada Šibenika dobili su gradovi s kojima surađuje Herford, Voiron, San Benedetto del Tronto, Bassano del Grappa i Civitanova Marche.

Počasnim građaninom Šibenika proglašen je njemački političar Guenter Verheugen, član Europske komisije zadužen za proširenje, kojemu će to priznanje biti dodijeljeno 14. listopada u Šibeniku.

Posebno izaslanstvo grada Šibenika Nagradu za životno djelo uručit će Vesni Parun u lječilištu u Topuskom.

Ostalim laureatima priznanja su u Šibenskom kazalištu uručili predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak i gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić.

Zahvaljujući svima koji su svojim životom i radom zadužili Šibenik, gradonačelnica se posebno osvrnula na dosadašnji učinak gradske vlasti, izabrane na prijevremenim izborima u svibnju ove godine.

"Svaku proračunsku kunu nastojimo potrošiti na komunalno uređenje grada. Nastojat ćemo i u proračunu za iduću godinu dati projekciju razvoja Šibenika u kojem će život svima biti kvalitetniji", kazala je Nedjeljka Klarić.

Gradonačelnica Šibenika podsjetila je i na skori dovršetak zatvorenog bazena u gradskom predjelu Crnica, donošenje urbanističkog plana gospodarske zone Podi te završne radove na zgradi nove Gradske knjižnice u samom središtu grada.

Uz predstavnike političkog, javnog i vjerskog života grada i županije, svečanoj sjednici Gradskog vijeća bio je nazočan i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Francisco Javier Lozano, koji će sutra predvoditi svečanu procesiju gradom u povodu blagdana sv. Mihovila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙