FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: strani obavještajci mogu djelovati sve dok ne dolaze u sukob s našim zakonima

SOKOLOVAC, 28. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić danas jeu vezi s pisanjem britanskog Daily Telegrapha o djelovanjuprotuobavještajne službe MI6 u Hrvatskoj izjavio kako je sigurno dakod nas kao i u drugim zemljama ima stranih obavještajaca "no da onimogu raditi sve dotle dok ne dolaze u sukob s našim zakonima".
SOKOLOVAC, 28. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić danas je u vezi s pisanjem britanskog Daily Telegrapha o djelovanju protuobavještajne službe MI6 u Hrvatskoj izjavio kako je sigurno da kod nas kao i u drugim zemljama ima stranih obavještajaca "no da oni mogu raditi sve dotle dok ne dolaze u sukob s našim zakonima".

Predsjednik Mesić danas je posjetio Sokolovac pokraj Daruvara gdje je s čelnicima Bjelovarsko-bilogorske županije koje je predvodio župan Damir Bajs posjetio nedavno izgrađenu novu područnu školu u čiju je izgradnju uloženo više od milijun kuna. Školu će pohađati 20-ero djece iz četiri razreda.

Britanski Daily Telegraph piše da je otkrivanje identiteta niza britanskih agenata u medijima zemalja bivše SFRJ znatno oslabilo britanske obavještajne operacije na Balkanu, koje su usmjerene na hvatanje odbjeglih optuženika Haškog suda, među kojima Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Ante Gotovine. Te operacije uznemiravale su lokalne obavještajne službe od kojih su neke, piše britanski list, i dalje održavale veze s osumnjičenim ratnim zločincima.

Mesić je u vezi s pisanjem britanskog lista rekao i kako smatra da naše tajne službe rade dobro, bez afera, iako, kako je rekao, neki traže afere. Izjavio je da ne razumije što znači kada neki traže da rad tajnih služba bude transparentan.

One moraju raditi zakonito, moraju biti kontrolirane i kontrole postoje, a radi se na tome da ih se još poboljša, rekao je Mesić.

Mesić je u općini Velika Pisanica nedaleko od Bjelovara obišao nekadašnje vojno vježbalište koje je Bjelovarsko-bilogorska županija prenamijenila u sportsko rekreacijski centar u kojemu se održavaju sportski kampovi, likovne kolonije i razne radionice za mlade.

U Novoj Pisanici obišao je i poljoprivredno gospodarstvo obitelji Merc koja na godinu utovi 700 svinja i nema problema s prodajom. U modernizaciju svog gospodarstva Mercovi su uložili 250 tisuća kuna vlastitog i novca iz kreditne linije Poduzetnik 2.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙