FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FALLUJA: AMERIKANCI NAPALI AL-ZARQAWIJEVE MILITANTE

FALLUJA, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Američki vojni zrakoplovibombardirali su zgradu u Falluji u kojoj se navodno skrivaju pristašejordanskog militanta Abu Musaba al-Zarqawija, pri čemu su poginulenajmanje dvije osobe, a osam ih je ozlijeđeno, a zgrada je uništena,izvijestili su službeni izvori.
FALLUJA, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Američki vojni zrakoplovi bombardirali su zgradu u Falluji u kojoj se navodno skrivaju pristaše jordanskog militanta Abu Musaba al-Zarqawija, pri čemu su poginule najmanje dvije osobe, a osam ih je ozlijeđeno, a zgrada je uništena, izvijestili su službeni izvori.

U izvješću američke vojske stoji kako su vojne snage izvele precizan napad na mjesto gdje se nalaze Al-Zarqawijevi suradnici smješteno u južnom dijelu Falluje.

"Na temelju iznimno preciznih podataka obavještajnih službi i prethodne analize, višenacionalne vojne snage s preciznošću su pogodile zgradu u kojoj su se nalazili teroristi, štedeći pritom okolne zgrade", kaže se u priopćenju američke vojske. "Obavještajci su potvrdili da su se u trenutku našeg napada u zgradi nalazili pripadnici Al-Zarqawijeve terorističke skupine", kaže se u priopćenju.

Iz lokalne bolnice u Falluji za sada nema izvješća o eventualnim civilnim žrtvama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙