FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBITELJ BRITANCA OTETOG U IRAKU UPUTILA APEL BLAIRU

LONDON, 21. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Obitelj Britanca otetog uIraku, kojemu prijeti pogubljenje, molila je u utorak premijera TonyaBlaira da mu spasi život.
LONDON, 21. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Obitelj Britanca otetog u Iraku, kojemu prijeti pogubljenje, molila je u utorak premijera Tonya Blaira da mu spasi život.

Skupina Tawhid i Džihad, kojoj je na čelu al Qaidin saveznik Abu Musab al-Zarqawi, drži za taoca Kennetha Bigleya (62) i Amerikanca Jacka Hensleya. Još jedan Amerikanac koji je zarobljen zajedno s njima prošlog četvrtka, Eugene Armstrong, ubijen je, a snimka njegova ubojstva prikazana na Internetu u ponedjeljak.

Bigleyev sin Craig uputio je izravan apel Blairu, što je dodatni pritisak na premijera čija popularnost je u padu zbog uloge u iračkom ratu.

Osobno molim Tonya Blaira da se zapita koliko je već krvi proliveno, rekao je Craig za televiziju BBC. "Samo ga vi sada možete spasiti...Molim vas da ispunite zahtjeve i oslobodite mog oca - dvije žene za dva muškarca".

SAD drže u pritvoru dvije znanstvenice, osumnjičene da su radile na zabranjenom programu oružja svrgnutog iračkog predsjednika Sadama Huseina.

Na video snimci Armstrongova ubojstva otmičari su rekli da su ga ubili zato što američke vlasti nisu oslobodile žene zatvorene u iračkim zatvorima. Oni su dali Washingtonu još 24 sata da to učini i zaprijetili da će u protivnom ubiti preostala dva taoca.

Blairov glasnogovornik je rekao da zasad nema ništa novo za reći osim da "vrlo pažljivo pratimo situaciju i vlada radi sve što je u njezinoj moći".

U međuvremenu je turska građevinska tvrtka Vinsan priopćila da će prestati djelovati u Iraku kako bi spasila život desetorici djelatnika koje je tijekom vikenda otela jedna iračka militantna skupina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙