FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIA NOVOSTI: OBJAVLJENA MOGUĆA IMENA BOMBAŠA SAMOUBOJICA

ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Moskovski tužitelj Anatolij Zujevobjavio je moguća imena bombaša samoubojica koji su se raznijelibombama u podzemnoj željeznici u Moskvi i kod hotela Nacional, javilaje u utorak agencija RIA novosti.
ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Moskovski tužitelj Anatolij Zujev objavio je moguća imena bombaša samoubojica koji su se raznijeli bombama u podzemnoj željeznici u Moskvi i kod hotela Nacional, javila je u utorak agencija RIA novosti.

U veljači 2004. došle je do eksplozije u jednom vagonu između metro postaja Avtozavodskaja i Paveleckaja i pritom je poginulo 39 osoba. Istražitelji su dobili informaciju da bi bombaš samoubojica mogao biti Anzor Azret Alijevič Ižajev, rođen 1983. u republici Karačajevo-Čerkesija na sjeveru Kavakaza, rekao je Zujev u intervjuu za novine Rosijskaja gazeta.

"Složena analiza je pokazala da su pronađeni dijelovi tijela, bilo ih je pet, mogli pripadati Ižajevu. Stručnjaci tvrde da je vjerojatnost 99,9 posto", rekao je tužitelj.

Istraga je otkrila da je za Ižajevom bila izdana tjeralica u sjevernom Kakvkazu.

Što se tiče eksplozije u prosincu 2003. kod hotela Nacional koji se nalazi nedaleko od Kremlja, Zujev je rekao da su rezultati istrage pokazali da je žena koja se raznijela bombom vjerojatno bila Hediži Mangerijeva, rođena 1979. u selu Kurčaloj. U tom je napadu ubijeno pet, a ranjeno je 14 osoba.

"Istražitelji FSB-a bili su u Čečeniji i ispitali njezine roditelje. Oni su prepoznali svoju kćer na fotografiji...napravljenoj nakon eksplozije", dodao je.

Također je rekao da je u eksploziji na metro postaji Rižskaja 31. kolovoza, u kojoj je život izgubilo 10, a ozlijeđeno je 50 ljudi, poginuo i suučesnik teroristkinje Roze Nagajeve, čiji je indentitet već ranije utvrđen, a koja je aktivirala eksplozivno sredstvo.

Suučesnik, Nikolaj Askerovič Kipkejev rođen 1967., bio je dva puta osuđen, a nalazio se i na popisu traženih zbog sudjelovanja u ilegalnim oružanim formacijama, pokušaja ubojstva policajca i ilegalnog držanja oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙