FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA ĆE DJELOVATI "PREVENTIVNO" PROTIV TERORIZMA

MOSKVA, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Rusija je spremnadjelovati preventivno protiv terorista, ali uz "strogo poštivanjemeđunarodnog prava", izjavio je u petak predsjednik Vladimir Putin.
MOSKVA, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Rusija je spremna djelovati preventivno protiv terorista, ali uz "strogo poštivanje međunarodnog prava", izjavio je u petak predsjednik Vladimir Putin.

"Ozbiljno se spremamo na djelovanje protiv terorista, na preventivan način, ali uz strogo poštivanje prava i ustava i očito uz strogo poštivanje međunarodnog prava", kazao je Putin, a prenijela Ria Novosti.

Putin je kazao kako su pokroviteljstvo i popuštanje pogodovali povećanju terorizma.

"Bilo kakva predaja vodi do toga da se njihovi zahtjevi proširuju i čini gubitke težima", kazao je Putin, usporedivši stajalište Zapada prema čečenskim separatistima s "popuštanjem" nacističkoj Njemačkoj uoči Drugog svjetskog rata.

Putin se također izjasnio i za "geografsko širenje" prodaje oružja i vojnog materijala tražeći ipak uvjeravanja da moderno oružje neće "pasti u ruke" teroristima.

"Neophodno je proširiti geografiju prodaje i uključiti nove partnere u sferu kooperacije za vojnu industriju", kazao je Putin.

No, istaknuo je Putin, potrebno je danas spriječiti bilo kakvu mogućnost da to suvremeno oružje padne u ruke teroristima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙