FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KINESKI PREMIJER DOPUTOVAO U POSJET MOSKVI

MOSKVA, 23. rujna 2004. (Hina/AFP) - Kineski premijer Wen Jiabaodoputovao je u četvrtak u Moskvu, gdje bi se trebao sastati s kolegomMihailom Fradkovom i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, skojima će razgovarati o suradnji na području energetike i o izgradnjinaftovoda između Rusije i Kine.
MOSKVA, 23. rujna 2004. (Hina/AFP) - Kineski premijer Wen Jiabao doputovao je u četvrtak u Moskvu, gdje bi se trebao sastati s kolegom Mihailom Fradkovom i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, s kojima će razgovarati o suradnji na području energetike i o izgradnji naftovoda između Rusije i Kine.

Wen je izjavio da se nada završetku pregovora s Moskvom o ulasku Rusije u Svjetsku trgovačku organizaciju (WTO). "S premijerom Mihailom Fradkovom objavit ćemo završetak posla koji će omogućiti da se napokon potpiše ugovor o tom pitanju", kazao je u zračnoj luci, kako navodi agencija Itar-Tass.

Wen Jiabao treba razgovarati i o naftovodu između Rusije i Kine, kojega je gradnja odavno planirana, dok Peking nastoji proširiti i stabilizirati uvoz nafte koji je u naglom porastu.

Borba protiv terorizma bit će također na dnevnom redu razgovora. Peking podupire Moskvu u borbi sa čečenskim pobunjenicima, ističući da je i Kina žrtva međunarodnog terorizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙