FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SISAČKA ŽELJEZERA PONOVNO RADI

SISAK, 28. rujna 2004. (Hina) - Sisačka željezara, koju je nakonraskida ugovora s tvrtkom "Mečelj" preuzeo Hrvatski fond zaprivatizaciju (HFP), u utorak je počela raditi, priopćila je uprava.
SISAK, 28. rujna 2004. (Hina) - Sisačka željezara, koju je nakon raskida ugovora s tvrtkom "Mečelj" preuzeo Hrvatski fond za privatizaciju (HFP), u utorak je počela raditi, priopćila je uprava.

Predsjednik Uprave nove tvrtke Željezara-Valjaonica cijevi je Damir Begović (na slici), bivši direktor Hrvatske elektroprivrede (HEP), a članovi su Marijan Balenović iz Željezare i Velimir Kračun iz HFP-a.

Tvrtka je osnovana s temeljnim udjelom od 20 tisuća kuna, a registrirana je za sve djelatnosti kojima se bavio i ruski "Mečelj". U njezinu glavnicu unijet će se nakon procjene i imovina Željezare koju je HFP-u na odlasku predao ruski "Mečelj".

Kad se završe pravne fomalnosti, u novu tvrtku prenijet će se i ugovori o radu svih 1606 radnika, koji će u njoj ostvarivati sva prava iz radnog odnosa, zdravstveno i mirovinsko osiguranje i koja će radnicima isplaćivati minimalne plaće iz "Mečeljova" bankovnog jamstva od 3,6 milijuna eura.

U Željezari trenutačno poslove tehnološkog i energetskog održavanja, osiguranja i vatrozaštite obavlja 150 radnika, a ostali su na čekanju.

Zaključkom Radne skupine za zapošljavanje viška radnika, u kojoj su predstavnici sisačke gradske i županijske uprave, Vlade i Željezarinih sindikata, u Željezari će se, kako je najavljeno, za dva tjedna osnovati Centar za poticanje poslovnih promjena.

U Centru će raditi dva stručnjaka Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i jedan stručnjak Željezare, koji će razgovarati sa svakim radnikom pojedinačno i procijeniti njihove mogućnosti, uzimajući u obzir stručnu spremu, radno iskustvo, stečeno znanje, socijalni položaj i obiteljsko stanje.

Nova HFP-ova tvrtka također će pregovarati s mogućim strateškim partnerima. Zanimanje za ulaganje u Željezaru do sada je iskazalo više inozemnih tvrtaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙