FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U SRIJEDU SUĐENJE ZA OTMICU SINA GENERALA ZAGORCA

ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Na zagrebačkom Županijskom sudu usrijedu bi trebalo početi suđenje za otmicu maloljetnog sinaumirovljenog generala Vladimira Zagorca, a od desetorice optuženikačetvorici će se suditi u odsutnosti jer su u bijegu.
ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Na zagrebačkom Županijskom sudu u srijedu bi trebalo početi suđenje za otmicu maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, a od desetorice optuženika četvorici će se suditi u odsutnosti jer su u bijegu.

Iz zagrebačkog Okružnog zatvora u Remetincu na optuženičku klupu biti će dovedeni Novica Petrač, Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita, Stevo Smrček, Ivan Bastalić i Darko Jaić, dok će se Hrvoju Petraču i braći Ivanu, Liberu i Nikoli Matekoviću, za kojima je raspisana međunarodna tjeralica, suditi u odsutnosti.

Sudskim vijećem predsjedat će sudac Ivan Turudić koji je Hini rekao da će se u srijedu najvjerojatnije pročitati optužnica i raspravljati o dokaznim prijedlozima.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) optužio je Ivana Matekovića, Gošuljevića, Ježovitu i Smrčeka za udruživanje u grupu koja je namjeravala oteti djecu bogatih građana. Hrvoja Petrača, zagrebačkog poduzetnika kojega proteklih godina neki mediji i sudski svjedoci povezuju s kriminalom, i njegovog sina Novicu tereti se da su s tom grupom dogovarali i poticali na otmicu Zagorčeva sina Tomislava, a ostalu četvoricu optuženika da su se pridružili u planiranju i izvršenju te otmice.

Maloljetni Tomislav otet je 23. veljače u Zagrebu, nakon čega su otmičari od njegovog oca zatražili milijun i pol eura, prijeteći da će mu ubiti sina ako im ne isplati otkupninu. General Zagorec je preko dostavljača City expressa otmičarima platio 750 tisuća eura. Preostali iznos otmičari nisu podigli jer su uočili policiju koja je pratila dostavljača, no nakon toga su ipak oslobodili maloljetnog Tomislava.

Policija je potom uhitila šestoricu osumnjičenika, no trojica braće Mateković uspjeli su pobjeći s novcem, kao i Hrvoje Petrač koji je putem medija tvrdio da su on i njegov sin pomagali generalu Zagorcu u prikupljanju otkupnine, a ne sudjelovali u otmici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙