FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA SRIJEDU, 15. RUJNA

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 15. rujna.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 15. rujna.

PAZIN/VODNJAN/ROVINJ - Predsjednik Republike Hrvatske posjetit će Istarsku županiju. Predsjednik će se u Pazinu susresti s poglavarstvom županije Istarske (u 11 sati), te nakon toga s članovima Saveza antifašističkih boraca županije. U Vodnjanu je predviđen obilazak crkve sv. Blaža i razgledavanje mumija i zbirke sakralne umjetnosti (u 12,45 sati). Prije svečane sjednice Gradskog vijeća predviđen je posjet galeriji Adris grupe (u 16 sati). U Rovinju će biti održana svečana sjednica u povodu Dana grada Rovinja i blagdana svete Eufemije (u 17 sati), a predviđena je dodjela povelje počasnoga građanina grada Rovinja Predsjedniku Republike.

ZAGREB - Nakon dvomjesečne ljetne stanke, Hrvatski sabor počinje 10. sjednicu i redovno jesensko zasjedanje. Prva jesenska sjednica potrajat će pet tjedana, a prema sadašnjem prijedlogu dnevnog reda zastupnici će se očitovati o 60-ak točaka. Postoji i mogućnost da Saboru stigne još točaka s obzirom da nove inicijative najavljuju i Vlada i zastupnici, poglavito oporbeni. Do kraja jesenskog zasjedanja, odnosno do sredine prosinca, Sabor, među inim, ima obvezu donijeti 33 zakona iz paketa usklađivanja hrvatskog s europskim, odnosno zakonodavstvom EU. (Zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6)

OPĆINA ŠTEFANJE - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sudjelovat će na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Štefanje. Šeks će biti proglašen počasnim građaninom tog mjesta, a u nastavku svečanosti otkrit će spomen- bistu dr. Franje Tuđmana na pročelju općinske zgrade (s početkom u 9,15 sati).

ZAGREB - Gospodarsko socijalno vijeće (GSV) održat će 60. sjednicu na kojoj će biti riječi o novom zakonu o državnim službenicima i namještenicima, kao i o nacionalnom planu zapošljavanja (zgrada Vlade, Trg. sv Marka 2 u 14,30 sati).

ZAGREB - Suđenje deseteročlanoj skupini optuženoj za četverodnevnu otmicu maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca trebalo bi sutra početi na zagrebačkom Županijskom sudu. Pred sudskim vijećem pod predsjedanjem suca Ivana Turudića u 9 sati na optuženičkoj klupi trebala naći šestorica optuženika koji su uhićeni nakon otmice krajem veljače ove godine i pritvoreni u zagrebački Okružni zatvor. To su Novica Petrač, Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita, Stevo Smrček, Ivan Bastalić i Darko Jaić. Četvorici optuženika, Hrvoju Petraču i braći Ivanu, Liberu i Nikoli Matekoviću, sudit će se u odsutnosti jer su bijegu i za njima je raspisana međunarodna tjeralica.

ZAGREB - Programsko vijeće HRT-a trebalo bi raspravljati o prošlotjednom sastanku vodstva HRT-a i Hrvatskog sabora na kojem je saborsko Predsjedništvo uputilo niz primjedbi na način televizijskog praćenja rada parlamenta i njegovih čelnika. Programsko vijeće HRT-a trebalo bi također dati mišljenje o programskom usmjerenju HTV-a od rujna ove godine do kraja svibnja iduće, a biti će podneseno i izvješće o poslovanju HRT-a u prvih šest mjeseci (Prisavlje 3 u 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke (HNS) na kojoj će o programu POS-a i autocestama govoriti predsjednik Središnjeg odbora stranke Radimir Čačić i članica Predsjedništva HNS-a Alenka Košiša Čičin-Šain (Tomićeva 2 u 11 sati).

ZAGREB - Izaslanstvo američkog Sveučilišta Clarkson koje boravi u Hrvatskoj od 15. do 17. rujna posjetit će zagrebačko Sveučilište, gdje će ih primiti rektorica Helena Jasna Mencer ( u 17 sati). Idućih dana izaslanstvo će posjetiti Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU), Strosssmayerovu galeriju starih majstora i Institut Ruđer Bošković.

VUKOVAR - Vodstvo i novinari Hrvatskog radio Vukovar-a prigodnim će domjenkom obilježiti početak rada Hrvatskog Radio Vukovar-a u novim prostoru u središtu Vukovara u Ul. dr. Franje Tuđmana 13. Nakon povratka iz progonstva krajem 1997. godine pa sve do danas Hrvatski radio Vukovar emitirao je program iz Samačkog hotela u gradskoj četvrti Borovo naselje (11,00 sati).

ZAGREB - Predstavljanje izabranih pjesama Zlatka Tomičića "Pjesme I", na kojem će uz autora biti Akademik Ante Stamać, dr. Hrvojka Mihanović Salopek te dramski umjetnici Suzana Nikolić i Vanja Drach (Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Jelačića 7 u 12 sati).

ZAGREB - Profil Megastore predstavlja knjigu "Historijska čitanka 2" (Bogovićeva 7 u 19,30 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙