FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

KEY WEST - To što uragan Jeanne hara Floridom takvom snagom da nanosi užasne štete i odnosi ljudske živote nije bio dovoljno jak razlog da Charles Young i Kathleen Gillette odustanu od vjenčanja dogovorenog za nedjelju - jedino su pristali promijeniti mjesto ceremonije. Par iz floridskog Hollywooda planirao je svadbu prirediti u hotelu Breakers u Palm Beachu, ali su u petak doznali kako se hotel zatvara, a gosti evakuiraju. "Cijelo sam vječanje u samo četiri sata ponovno organizirala u Key Westu", rekla je koordinatorica cijelog događaja Nadene Grossman nekoliko minuta prije nego što su mladenci rekli sudbonosno 'da'. "Dogovorila sam turnir u golfu, glavnu probu večere, prijema i svečanosti na plaži". Grossman, zahvaljujući kojoj se par i upoznao, rekla je da je do Key Westa uspjelo doći 130 od 200 potvrđenih uzvanika. Područje Keya jedino je na atlantskoj obali Floride u kojem nisu proglašene izvanredne mjere zbog uragana Jeanne.

LONDON - Britanka koju je pozvao jedan rodoslovac da preuzme neku "staru knjigu" koju je naslijedila od daleke rođakinje umrle prije dvije godine, preuzela je pravo blago: primjerak prvog izdanja djela Williama Shakespearea. To djelo iz 1623. jedan je od šest primjeraka, od približno 750 originalnih, koji su još u rukama privatnih osoba i koji su preživjeli sve te godine, doznaje se iz aukcijske kuće Bloomsbury koja bi trebala pronaći kupca tijekom prodaje 7. listopada. Prema procjeni stručnjaka, to djelo vrijedi najmanje 80.000 funti ili 120.000 eura. U vrlo dobrom stanju posljednji primjerak tog prvog izdanja prodan na dražbi kupljen je 2001. za 4,1 milijun funti, što je gotovo šest milijuna eura.

NEW YORK - Američko ministarstvo domovinske sigurnosti kupuje fantomski grad u državi Novi Meksiko kako bi tamo organiziralo centar za vježbu u borbi protiv terorizma, piše New York Times. Playas, koji je u pustinji sjeverno od meksičke granice sedamdesetih godina sagradila jedna rudarska tvrtka, imao je do tisuću stanovnika, ali danas ih je, nakon zatvaranja rudnika bakra, preostalo tek pedesetak. Gradić će kupiti centar specijaliziran za borbu protiv učinaka terorizma New mexico Tech. za pet milijuna eura, precizira list. Playas ima sva obilježja malog suvremenog američkog gradića: crkve, banku, kliniku i baseball teren, rekao je dužnosnik rudarske industrije Novog Meksika. Nakon podmetanja bombe 1995. u Oklahoma Cityju, do danas je New Mexico Tech. uvježbao 90.000 agenata sigurnosnih službi.

LONDON - Korisnici britanske kabelske tvrtke NTL-a u čudu su slušali bujicu psovki nakon što je neki zlobni hacker ili bijesni zaposlenik promijenio pozdravnu poruku na telefonskoj liniji za prijavu kvarova, objavio je u ponedjeljak dnevnik Sun. U članku se kaže kako je korisnike koji su nazvali radi pritužbe dočekala sljedeća poruka: "Dobili ste službu za korisnke NTL-a. Tko vas j...(psovka)? Nas nema nikad. Zapravo vas samo zaj...(psovka) i nećemo rješavati nijednu vašu pritužbu. Zato odj...(psovka) i pustite nas na miru".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙