FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Najviše bolovanja koriste zaposleni u zemljama središnje i sjeverne Europe, a izostanak s posla uobičajeniji je među muškarcima nego među ženama, pokazali su rezultati istraživanja. Finska, Nizozemska i Njemačka nalaze se na samom vrhu popisa 3. europskog istraživanja uvjeta rada, koje je utvrdilo broj dana bolovanja korištenih u 15 zemalja članica Europske Unije u 2000. Najmanje bolovanja koristilo se u Grčkoj, Irskoj i Portugalu. "Unatoč svojim ograničenjima, ova studija pruža prvi znanstveno važeći pregled odsustva zbog bolesti u zemljama EU-a", kaže Dr. David Gimeno iz Škole za javno zdravstvo Sveučilišta u Texasu iz Houstona, koji je radio to istraživanje. Grčka je imala najmanju stopu bolovanja - svega 6,7 posto zaposlenih uzelo je najmanje jedan dan odsustva zbog bolesti, dok je Finska imala najvišu - 24 posto. Prosjek svih zemalja Unije iznosio je 14,5 posto.

GULF SHORES - Uragan Ivan uzrokovao je novu smrtnu opasnost u američkom gradu Gulf Shoresu, gdje je iz gradskog zološkog vrta pobjeglo devet aligatora. Uprava zološkog vrta, kako je u četvrtak javila tv-postaja CNN, preventivno je evakuirala većinu stanovnika zološkog vrta, među kojima su bili jedan lav, tigar i medvjedi. No u žurbi zbog približavanja uragana, zaboravili su nekoliko srndaća i devet aligatora. Čuvari zološkog vrta dobili su nalog da, ukoliko uoče aligatore, bez razmišljanja pucaju u njih.

LONDON - Prerušeni novinar britanskog tabloida Sun prokrijumčario je jučer lažnu opremu za izradu bombe u britanski parlament, samo dan nakon što su prosvjednici koji se zalažu za lov na lisice izvrgnuli ruglu sigurnost parlamenta upadom u dvoranu za rasprave. U drugoj velikoj sramoti u samo 24 sata za britanske dužnosnike sigurnosti, Sun je objavio da je njegov novinar Anthony France radio tri tjedna kao konobar u Donjem dom britanskog parlamenta. Iako je sigurnost bila povećana nakon upada prosvjednika, novinar France je uspio prokrijumčariti dijelove za izradu bombe, koji su uključivali baterije, žice i satni mehanizam. Fotografiran kako poslužuje čaj zamjeniku britanskog premijera Johnu Prescottu, novinar je ocijenio da je tijekom posla vrlo lako mogao postaviti bombu u zahodu ili u restoranu gdje je radio. Dodao je da bi bomba na to mjestu lako raznijela dvoranu Donjeg doma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙