FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

TOKIO - Broj osoba starijih od sto godina trebao bi do kraja rujna u Japanu doseći novi rekord, objavilo je japansko ministarstvo zdravstva. Broj stogodišnjaka povećao se za 2.477 osoba u odnosu na 2003. godinu, dodaje ministarstvo. Od 23.038 japanskih stogodišnjaka 85 posto su žene, prema podacima objavljenim ovoga tjedna. Japanci dugo žive, prosječno najduže na svijetu - prosječna životna dob za muškarce je 78 godina a za žene 85. Najstarija osoba u Japanu je također žena. Ona se zove Ura Koyma i ima 114 godina, te je samo dva mjeseca mlađa od najstarije stanovnice svijeta - jedne Nizozemke. Najstariji muškarac na svijetu je Amerikanac koji ima 113 godina.

WASHINGTON - Američki glumac Warren Beatty i britanski pop pjevač Elton John početkom prosinca dobit će nagradu za životno djelo Centra Kennedy, američkog nacionalnog centra za umjetnost u Washingtonu. Počasne će nagrade, jednako kao i australska pjevačica Joan Sutherland i američki skladatelj John Williams, glumci Ossie David i Ruby Dee, primiti 4. prosinca na večeri u State Departmentu, kojoj će biti nazočan i američki državni tajnik Colin Powell. Te su nagrade namijenjene umjetnicima za njihov doprinos američkoj kulturi u plesu, glazbi, kazalištu, operi, filmu ili televiziji. Odabrane biraju umjetnici koji sjede u vijeću Centra Kennedy i nekadašnji dobitnici.

LOS ANGELES - Johnny Ramone, gitarist i suosnivač legendarnog punk benda "The Ramones", umro je u srijedu navečer nakon petogodišnje borbe s rakom prostate. Ramone (55), pravim imenom John Cummings, umro je u snu u svom domu u Los Anglesu, okružen članovima obitelji, objavio je njegov publicist. Johnny je bio jedan od četvorice osnivača legendarnih "Ramonesa" 1974. godine. Ramonesi su svjetsku slavu stekli 70-ih godina svojim minimalistčkim, neispoliranim dvominutnim punk-rock pjesmama, a sam je Johnny Ramone znao izjaviti da čak nakon 20 godina karijere "još uvijek sviraju najbrže od svih rock and roll bandova" na svijetu. Od 1974. do 1996. godine, Ramonesi su snimili 26 studijskih i živih albuma. Održali su i spektakularan koncert u punoj ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova 1990. godine. Drugi put su u Zagrebu gostovali četiri godine kasnije u maloj dvorani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙