FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER PRIMIO POČASNI DOKTORAT SVEUČILIŠTA PHILADEPHIA

NEW YORK/PHILADELPHIA,20. rujna 2004.(Hina) - Hrvatski premijer IvoSanader primio je u ponedjeljak u Philadelphiji počasni doktoratpravnih znanosti, najviše akademsko priznanje SveučilištaPhiladelphia.
NEW YORK/PHILADELPHIA,20. rujna 2004.(Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader primio je u ponedjeljak u Philadelphiji počasni doktorat pravnih znanosti, najviše akademsko priznanje Sveučilišta Philadelphia.

Predsjednik Sveučilišta Philadelphia James Gallagher je na svečanosti dodjele počasnog doktorata rekao da je to priznanje koje se čelnicima država dodjeljuje za izgradnju mirnoga suživota te za potporu kvalitetnom obrazovanju u 21. stoljeću.

Gallagher je također rekao da je to i priznanje premijeru Sanaderu za njegov doprinos razvoju Hrvatske i jačanju odnosa između Sjedinjenih Država i Hrvatske.

Zahvaljujući na dodjeli premijer Sanader je kazao kako je to priznanje i njemu i hrvatskoj Vladi za vođenje Hrvatske na putu demokracije, vladavine prava, poštivanja ljudskih i manjinskih prava te socijalno-tržišnog gospodarstva.

Sanader je rekao da je to velika čast i za njega i za sve koji su

stali iza njegove politike i još jedan dokaz da hrvatska Vlada ide u pravom smjeru.

Hrvatski premijer je izrazio zadovoljstvo što priznanje dobija u Philadelphiji, gradu kolijevci američke neovisnosti.

Tijekom višednevnog posjeta Sjedinjenim državama premijer Sanader će će u srijedu sudjelovati u općoj raspravi godišnjeg zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

U hrvatskom izaslanstvu je i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙