FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEW YORK: SANADER SE SUSREO S BUSHEM, NANOOM, ŽIDOVSKIM UDRUGAMA

NEW YORK: SANADER SE SUSREO S BUSHEM, NANOOM, ŽIDOVSKIM UDRUGAMANEW YORK,22. rujna(Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader u New Yorku jekratko razgovarao s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom asusreo se i s albanskim premijerom Fatosom Nanoom kao i spredstavnicima židovskih udruga.
NEW YORK,22. rujna(Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader u New Yorku je kratko razgovarao s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom a susreo se i s albanskim premijerom Fatosom Nanoom kao i s predstavnicima židovskih udruga.

Sanader i Bush susreli su se u utorak navečer na prijamu koji je američki predsjednik priredio u povodu godišnjeg zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Sanader je u srijedu rekao hrvatskim novinarima da je razgovor s Bushom bio kurtoazne narave i da se nije ulazilo u političke aspekte međusobne suradnje Hrvatske i Sjedinjenih Država.

Napomenuo je da nisu spominjana nikakva otvorena pitanja između dviju zemalja.

Sanadera je zanimalo kako Bush ocjenjuje tijek izborne kampanje u Americi. "Pokazao se vrlo uvjerenim u svoju pobjedu", rekao je Sanader o Bushu.

Na Bushov upit kako idu stvari u Hrvatskoj "ja sam rekao da su naša dva glavna prioriteta, ono što predsjednik i zna, NATO i Europska unija", kazao je Sanader.

Sanader se u utorak u hrvatskoj Misiji pri UN-u sastao i s predstavnicima triju židovskih udruga- B'Nai B'Rith, American Jewish Committee i Anti-Defamation League, koje je zanimalo koji su prioriteti i kuda ide Hrvatska.

"Ja sam rekao da je to na vanjskopolitičkom planu Europska unija i NATO, a na unutarnjem planu da želimo graditi društvo tolerancije, poštivanja ljudskih i manjinskih prava, vladavine prava i socijalno tržišnog-gospodarstva", rekao je Sanader novinarima.

Premijer Sanader se u srijedu sastao s albanskim premijerom Fatosom Nanoom i taj susret ocijenio znakom nastavka dobrih odnosa Hrvatske i Albanije.

Premijer Sanader će se u srijedu navečer govoriti na 59. godišnjem zasjedanju Opće skupštine Ujdinjenih naroda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙