FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porinut tanker za hrvatskog naručitelja u "3. maju"

RIJEKA,25. rujna 2004.(Hina) - Tanker za prijevoz nafte, naftnihprerađevina i kemikalija za hrvatskog naručitelja Uljanik plovidbud.d. porinut je danas u riječkome brodogradilištu "3. maj".
RIJEKA,25. rujna 2004.(Hina) - Tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija za hrvatskog naručitelja Uljanik plovidbu d.d. porinut je danas u riječkome brodogradilištu "3. maj".

Tanker je dugačak 182,5 metara i širok 32,2 metra. Nosivost mu je 47.300 tona, a može postići brzinu od 14,6 čvorova. Pokreće ga motor Wartsila NSD, snage 8310 kilowata, izgrađen u "3. maju".

To je drugi iz serije od dva broda za tog naručitelja i četvrti iz serije od sedam brodova izgrađenih za više naručitelja. Tanker će ploviti pod hrvatskom zastavom. Isporuka prvog od dvaju brodova za Uljanik plovidbu očekuje se krajem ove godine.

Glavni direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić rekao je kako se time završava obnova flote te pulske tvrtke u hrvatskim brodogradilištima. Ta je tvrtka u domaćim brodogradilištima naručila četiri nova broda, a danas je porinut zadnji.

U knjizi narudžaba "3. maja" je 16 tankera, čime je kapacitet tog brodogradilišta popunjen do godine 2008.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙