FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DRAŠKOVIĆ: SURADNJA S HAAGOM ZAPREKA NA PUTU SCG KA EUROPI

BEOGRAD, 14. rujna 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Srbije iCrne Gore Vuk Drašković izjavio je u utorak u Beogradu, nakon susretasa slovenskim ministrom vanjskih poslova Ivom Vajglom, da su obvezeprema Haškom sudu zapreka na europskom putu državne zajednice Srbije iCrne Gore, te će se, kad ta zapreka bude uklonjena, moći lakše i bržeispunjavati drugi uvjeti za priključenje Europskoj uniji.
BEOGRAD, 14. rujna 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković izjavio je u utorak u Beogradu, nakon susreta sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Ivom Vajglom, da su obveze prema Haškom sudu zapreka na europskom putu državne zajednice Srbije i Crne Gore, te će se, kad ta zapreka bude uklonjena, moći lakše i brže ispunjavati drugi uvjeti za priključenje Europskoj uniji.

"Nisu zapreka ni carinske stope niti bilo što drugo. Jednostavno, ima jedna velika stijena koja se ne može preskakati, ispod koje se ne može više provlačiti, ne može se zaobilaziti. Ona se zove obveza prema

Haškom sudu", kazao je Drašković novinarima.

Slovenski ministar vanjskih poslova Vajgl u utorak će u Beogradu o situaciji u državnoj zajednici, odnosima Srbije i Crne Gore te problemu Kosova i nastavku dijaloga Beograda i Prištine, razgovarati i s predsjednikom državne zajednice Svetozarom Marovićem, predsjednikom Skupštine Srbije i Crne Gore Zoranom Šamijem, srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom i potpredsjednikom Vlade Srbije Miroljubom Labusom.

Vajglov posjet Beogradu, kako je rečeno, potvrđuje dobre odnose dviju država i obostrani interes za daljnje produbljavanje svestrane suradnje.

(Hina) xttag ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙