FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUGOVA U TIRANI POZIVA NA NEOVISNOST KOSOVA

ZAGREB/TIRANA, 9. rujna 2004. (Hina) - Kosovski predsjednik IbrahimRugova stigao je u četvrtak u trodnevni posjet Albaniji, prvi nakonsedam godina.
ZAGREB/TIRANA, 9. rujna 2004. (Hina) - Kosovski predsjednik Ibrahim Rugova stigao je u četvrtak u trodnevni posjet Albaniji, prvi nakon sedam godina.

Na sastanku s s albanskim predsjednikom Alfredom Moisiuom, Rugova se zauzeo za što bržu neovisnost Kosova ističući kako bi "neovisnost Kosova donijela mir tom dijelu Europe i svijeta", kao i "Albancima u jugozapadnoj Europi".

Moisiu je ponovio albansko stajalište da će se pitanje Kosova riješiti s konačnim određivanjem njegova statusa. "Status je ključan za učvršćivanje regionalne stabilnosti", naglasio je Moisiu.

Rugova je u Albaniji zadnji put bio 1997., a nakon toga je odbijao posjetiti Tiranu zbog neslaganja s vladajućim socijalistima koji su podupirali Hashima Taqija, Rugovina političkog suparnika na Kosovu.

Govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu, Rugova je rekao kako vjeruje da će biti slobodni i pravedni.

Kosovski predsjednik sastao se i s albanskim premijerom Fatosom Nanom koji je rekao da će Rugovin posjet pridonijeti "razumijevanju novoga Kosova i novih odnosa među Albancima", prenosi slovenska agencija STA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙