FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠKARE OŽBOLT: DO 2007. SREDITI PRAVNI SUSTAV

POREČ, 24. rujna 2004. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožboltizjavila je danas u Poreču da bi Hrvatska do 2007. trebala"definitivno srediti pravni sustav".
POREČ, 24. rujna 2004. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt izjavila je danas u Poreču da bi Hrvatska do 2007. trebala "definitivno srediti pravni sustav".

"Toga je svjesna i Vlada koja je u svom programu rada te brojnim aktivnostima pravosuđu dala prioritet", kazala je ministrica pravosuđa pozdravljajući sudionike tradicionalnog susreta sudaca s područja nadležnosti Županijskog suda u Puli.

Ministrica je podsjetila da su u cilju sređivanja stanja u pravosuđu sudačke plaće povećane za 0,5 posto, da se radi na stalnoj edukaciji i usavršavanju sudaca te priprema sustav vježbeništva. Dodala je da se radi na skraćivanju sudskih postupaka i poboljšanju organizacije rada po sudovima, uz uvođenje interventnih mjera da se predmeti prebacuju na manje opterećene sudove.

Predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić upozorio je na opterećenost sudova, iznijevši podatak da je lani ostalo neriješeno 3,1 milijun predmeta, od kojih 1,1 milijun novih. Crnić smatra da su razlozi složenog stanja u pravosuđu nedostatak sudaca i česte izmjene zakona. Pritom je pohvalio istarske suce koji su pomogli da se dovede u red stanje u zemljišno-knjižnim odjelima, inače "ažurnih istarskih sudova".

Predsjednik Županijskog suda u Pula Aldo Radolović kazao je kako je na tom sudu za rješavanje predmeta potrebno prosječno godinu dana, a da je cilj to skratiti na šest mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙