FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUKVIĆ: POLICIJA U GRANIČNOM INCIDENTU POSTUPILA ZAKONITO

ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski policajci su tijekomprekjučerašnjeg incidenta na hrvatsko-slovenskoj granici postupili upotpunosti opravdano i u skladu sa zakonom, ustvrdio je danas zamjenikravnatelja policije Jakob Bukvić.
ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski policajci su tijekom prekjučerašnjeg incidenta na hrvatsko-slovenskoj granici postupili u potpunosti opravdano i u skladu sa zakonom, ustvrdio je danas zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić.

"Policijsko postupanje bilo je u potpunosti zakonito, a opravdano su upotrijebljena i sredstva prinude", kazao je Bukvić na današnjoj konfernciji za novinare u Ravnateljstvu policije. Dodao je da se nakon incidenta policijsko vodstvo potanko upoznalo sa svim detaljima i ocijenilo da nema potrebe na teren slati unutarnju kontrolu radi utvrđivanja mogućih nezakonitosti.

Hrvatska policija privela je u srijedu 12 slovenskih državljana, među kojima i nekoliko čelnika Slovenske pučke stranke, koji su u Hrvatsku ušli sporednim putem nedaleko graničnog prijelaza Plovanije. Slovenci su zaustavljeni kada su ponovno zaobišli službeni granični prijelaz pokušavajući izaći iz Hrvatske. Pri pokušaju legitimiranja odbili su policajcima pokazati dokumente, nakon čega su privedeni i neko vrijeme zadržani u policijskoj postaji u Bujama.

Taj je događaj izazvao brojne političke reakacije na slovenskoj i hrvatskoj strani, a zabrinutost je izrazila i Europska komisija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙