FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vajgl o sjednici vanjskopolitičkog odbora

LJUBLJANA,23. rujna 2004.(Hina) - Sastanak vanjskopolitičkog odboraslovenskog parlamenta iza zatvorenih vrata koji je počeo popodne itrebao biti završen u 18 sati izjavom za javnost predsjednika odboraRomana Jakiča, još je u tijeku.
LJUBLJANA,23. rujna 2004.(Hina) - Sastanak vanjskopolitičkog odbora slovenskog parlamenta iza zatvorenih vrata koji je počeo popodne i trebao biti završen u 18 sati izjavom za javnost predsjednika odbora Romana Jakiča, još je u tijeku.

Kako je za slovenski radio izjavio slovenski ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl, odbor raspravlja o tome kakvu politiku ubuduće voditi prema Hrvatskoj nakon incidenta kod Plovanije.

"Našli smo se u situaciji da moramo raspravljati ne samo o jučerašnjem incidentu nego o tome kakva je slovenska vanjska politika potrebna u odnosima s Hrvatskom", izjavio je za slovenski radio Vajgl.

Slovenske oporbene stranke tražile su prije sjednice da se ona otvori za javnost, ali su stranke vladajuće koalicije to odbile.

U međuvremenu, oporbene stranke najavile su da će tražiti ostavku ministra unutarnjih poslova Rada Bohinca zbog toga što nije intervenirao u svezi s privođenjem 12 članova Slovenske pučke stranke, među kojima su bila dva parlamentarca.

Predsjednik Slovenske pučke stranke Janez Podobnik rekao je da jučerašnji incident unatoč poznatim sporovima oko kontroverznog Jorasa nije očekivao.

"To nisam očekivao", rekao je Podobnik večeras za slovensku komercijalnu TV postaju POP-TV, pojavivši se u studiju sa lijevom rukom, povijenom oko ramena.

"Boli me po raznim dijelovima tijela", rekao je Podobnik, dodajući da ga je "zaprepastio grub postupak" hrvatske policije prilikom uhićenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙