FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 22. rujna (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 22. rujna (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21 sat.

ATENA - Hrvatski plivač Mihovil Španja ostvario je veliki uspjeh na Paraolimpijskim igrama u Ateni osvojivši treće mjesto u utrci na 100 metara leđno u kategoriji S8. Mladi 20-godišnji Dubrovčanin osvojio je tako prvo hrvatsko paraolimpijsko odličje u Ateni, te drugo od hrvatske neovisnosti. Jedinu dosadašnju medalju pod hrvatskom zastavom osvojila je Milka Milinković, koja je 1992. godine na Paraolimpijskim igrama u Barceloni osvojila treće mjesto u bacanju kugle.

ZAGREB - Rezultati utakmica osmine finala nogometnog Kupa Hrvatske: Sladorana - Dinamo 0-4, Vinogradar - Hajduk 2-4 (produžetak), Tomislav - Varteks 1-6, Trnje - Zagreb 1-2, Rudeš - Rijeka 1-4, Budainka - Cibalia 1-0, Crikvenica - Kamen Ingrad 2-0, Karlovac - Pomorac 0-3, Međimurje - Inter 10-9 (1-1, jedanaesterci), Sloboda Derma - Hrvatski dragovoljac 7-6 (2-2, jedanaesterci), Koprivnica - Zadar 1-0, Nehaj - Šibenik 2-1, Bjelovar - Belišće 1-2.

ZAGREB - Izvršni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza na današnjoj je sjednici smijenio izbornika muške seniorske reprezentacije Radu Malevića. Ovakav rasplet je bio i očekivan nakon što je Malević u ponedjeljak, dan nakon što je s reprezentacijom izborio odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Italiji i SCG, izjavio kako nema namjeru surađivati sa sadašnjim vodstvom saveza zbog njihove nebrige za reprezentaciju, te im poručio da će ga morati smijeniti ukoliko se oni sami ne povuku. Novim izbornikom hrvatske muške odbojkaške reprezentacije imenovan je Vladimir Janković.

RIM - Talijanski prvoligaš Roma odlučio je da se neće žaliti na kaznu koju im je izrekla Uefa povodom prošlotjednog incidenta na utakmici Lige prvaka protiv kijevskog Dinama. Dvoboj je prekinut u poluvremenu kada je iz gledališta Olimpijskog stadiona u Rimu tvrdim predmetom u glavu pogođen švedski sudac Anders Frisk, a u trenutku prekida Kijevljani su vodili sa 1:0. Disciplinska komisija Uefe registrirala je prekinuti dvoboj 1. kola B skupine Lige prvaka rezultatom 3:0 za Ukrajince. Uz izgubljenu utakmicu, Roma je kažnjena i suspenzijom gledališta, pa će naredne dvije utakmice u B skupini Lige prvaka kao domaćin protiv Bayera iz Leverkusena i Real Madrida igrati pred praznim tribinama.

LA COVATILLA - Kolumbijski biciklist Felix Cardenas (Cafes Baque) pobjednik je 17. etape "Vuelta a Espane" vožene od Plasencije do vrha uspona na Estacion de Esqui La Covatilla u dužini od 169.8 kilometara. Cardenas je ciljem prošao u vremeneu od 4:52:08 sati, 29 sekundi nakon njega stigao je drugi Španjolac Santiago Perez, dok je treći bio vodeći u ukupnom redoslijedu i prošlogodišnji pobjednik Španjolac Roberto Heras sa 1:01 minutom zaostatka. Najveći gubitnik dana je Alejandro Valverde, koji je prije početka 17. etape bio drugi u ukupnom redoslijedu sa pet sekundi zaostatka za Herasom, ali je na cilj ove etape setigao sa 3:11 minuta zaostatka za Cardenasom, odnosno 2:10 minuta iza Herasa, te praktički izgubio izglede za prvo mjesto na kraju u Madridu u nedjelju. Valverde se sada nalazi na trećem mjestu ukupnog redoslijeda sa 2:15 minuta zaostatka za Herasom, dok se na drugo mjesto probio Perez sa 1:13 minuta slabijim vremenom od Herasa. Hrvatski vozač Vladimir Miholjević u 17. je etapi bio 72. sa 25:59 minuta zaostatka za Cardenasom, te je ukupno 89. sa 2:03:03 sati iza Herasa.

ZURICH - Švicarska momčad Phonak suspendirala je olimpijskog pobjednika u vožnji na kronometar, američkog biciklista Tylera Hamiltona (34) nakon što je u utorak objavljeno kako su pronađene anomalije u Hamiltonovom uzorku krvi uzetom nakon osvajanja olimpijksog zlata u Ateni.

"Hamilton će biti suspendiran dok ne završi postupak. Ukoliko neće moći dokazati svoju nevinost, tada će biti smjesta otpušten", stoji u priopćenju Phonaka.

Hamilton je nakon objave da nije prošao na dopinškoj kontroli izjavio kako je 100 posto nedužan. Dopinški testovi navode na sumnju da je Hamilton transfuzijom uzimao tuđu krv kako tijekom Igara u Ateni, tako i tijekom "Vuelta a Espane" koja je još uvijek u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙