FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 10. rujna (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 10. rujna (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21 sat.

BELLEGARDE-SUR-VALSERINE - Nizozemac Theo Eltink (Rabobank TT3) pobjednik je pretposljednje, devete etape biciklističke utrke "Tour de l'Avenir" ("Tour" budućnosti) vožene od Morteaua do Bellegarde-sur-Valserinea u dužini od 174 kilometara. Eltink je na cilj stigao u vremenu od 4:14:57 sati, dvije sekunde zaostao je drugoplasirani Belgijanac Wim van Huffel, a pet treći Francuz Maryan Hary. Od hrvatskih vozača, Matija Kvasina je bio 15. sa 14 sekundi zaostatka, Tomislav Dančulović 29. sa 20 sekundi slabijim vremenom, a Massimo Demarin 77. sa 12:25 minuta zaostatka.

U ukupnom redoslijedu i dalje je vodeći Kazahstanac Maksim Iglinskij (Capec) sa tri sekunde ispred našega Kvasine, te 20 ispred Francuza Sylvaina Calzatija. Dančulović je u ukupnom redoslijedu 15. sa 1:46 minuta zaostatka, a Demarin 79. sa 26:07 minuta slabijim vremenom od Iglinskog.

MOSKVA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić postigao je pobjedonosni pogodak za svoj CSKA iz Moskve kojim je u 89. minuti osigurao 2-1 pobjedu protiv gradskog suparnika Spartaka u 22. kolu prvenstva Rusije. CSKA je ovom pobjedom izbio na prvo mjesto ljestvice s bodom i utakmicom više od drugoplasiranog Zenita iz Sankt Petersburga.

VALENCIA - Talijanski sprinter Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo) bio je najbrži i u sedmoj etapi ovogodišnje utrke "Vuelta a Espana" vožene od Castellon de la Plane do Valencije u dužini od 170 kilometara. Petacchi je do svoje treće etapne pobjede na "Vuelti" stigao u svom klasičnom stilu, u masovnom sprintu uoči kojega su ga u najbolju poziciju doveli njegovi momčadski kolege. Drugo mjesto je po četvrti put na ovoj "Vuelti" zauzeo Nijemac Erik Zabel, dok je treći bio pobjednik šeste etape, Španjolac Oscar Freire. Hrvatski biciklist Vladimir Miholjević ciljem sedme etape prošao je kao 61. u velikoj skupini vozača kojoj je registrirano vrijeme pobjednika. U ukupnom redoslijedu i dalje vodi Španjolac Manuel Beltran (US Postal) ispred momčadskog kolege Amerikanca Floyda Landisa koji ima isto vrijeme i Rusa Denisa Menčova koji zaostaje četiri sekunde. Miholjević je u ukupnom redoslijedu 66. sa 8:14 minuta zaostatka.

LONDON - Engleski nogometni prvoligaš Manchester United podnio je zahtjev Vijeću općine Trafford Metropolitan, na čijem se teritoriju nalazi njegov stadion Old Trafford, za dogradnjom stadiona kojom bi se kapacitet povećao sa 68.000 na 75.000. U Unitedu planiraju povećanje Sjeveroistočne i Sjverozapadne tribine. Ukoliko im općinsko vijeće dozvoli dogradnju, u tu investiciju krenut će se početkom 2005. godine. Čitav projekt, u koji će biti uključeno i poboljšanje udobnosti postojećih mjesta i popratnih sadržaja, koštat će oko 45 milijuna funti.

BUDIMPEŠTA - Balaton Diosgyor izbačen je iz prve mađarske nogometne lige nakon što mu je Europski nogometni savez (UEFA) ukinuo licencu za natjecanje, objavio je UEFA-im manager za licenciranje Zoltan Selley. Selley u svojem priopećnju navodi tek da klub nije ispunio UEFA-ine standarde za licenciranje. Stoga će ovosezonsko mađarsko prvenstvo imati neparnih 15 klubova.

MUENCHEN - Napadač Bayerna iz Muenchena i paragvajske nogometne reprezentacije Roque Santa Cruz (23) morat će pauzirati najmanje šest tjedana zbog ozljede meniska koljena. Santa Cruz se ozlijedio tijekom nedjeljnog dvoboja za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Venezuele.

BERLIN - Olimpijski pobjednik i svjetski surekorder na 110 metara s preponama Kinez Liu Xiang i američka atletičarka Marion Jones neće nastupiti na posljednjem ovogodišnjem mitingu "Zlatne lige" koji je na rasporedu u nedjelju u Berlinu. Liua je zaustavio Kineski atletski savez koji mu nije izdao dozvolu da dolazak u Berlin, a iz istog razloga mladi Kinez neće moći nastupiti niti na finalu "Grand Prixa" u Monte Carlu 18. i 19. rujna. Jones je otkazala nastup u skoku udalj u Berlinu zbog ozljede leđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙