FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 13. rujna (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 13. rujna (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Treća kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačku 2006. između Hrvatske i Bugarske odigrat će se u subotu, 9. listopada, na stadionu u Maksimiru, s početkom u 17,30 ili 20,15 sati, rekao je danas na konferenciji za novinare glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić. Utakmica mladih reprezentacija odigrat će se dan ranije, u petak, 8. listopada, na stadionu NK "Radnika" u Velikoj Gorici, s početkom u 15,30 sati.

ZAGREB - Zagrebačka pivovara bit će i u sezoni 2004/2005. generalni sponzor Prve hrvatske nogometne lige. Sponzorski ugovor danas su na prigodnoj svečanosti u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza potpisali komercijalni direktor Zagrebačke pivovare Pero Ivanković i predsjednik Udruge profesionalnih klubova Prve HNL Damir Vrbanović, koji je izjavio da je ovo najbolja simbioza gospodarstva i sporta. Ivanković je naglasio da je danas zapravo potpisan aneks ugovora kojim Zagrebačka pivovara nastavlja dobru suradnju s Udrugom prvoligaša, započetu 2003. godine te da je Ožujsko pivo, kao najpopularnije na hrvatskom tržištu, postalo sinonim za uspjehe hrvatskog nogometa.

XORRET DE CATI - Španjolski biciklist Eladio Jimenez (Comunitat Valenciana) pobjednik je 10. etape utrke "Vuelta a Espana" vožene od Alcoija do Xorret de Catija u dužini od 174.5 kilometara. Jimenez je na cilj stigao u vremenu 4:31:57 sati. Drugi je bio Australac Stuart O'Grady sa 32 sekunde zaostatka, a treći Španjolac Oscar Freire sa 48 sekundi slabijim vremenom. U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Amerikanac Floyd Landis (USPS) sa devet sekundi prednosti u odnosu na Španjolaca Alejandra Valverdea, te 29 ispred još jednog domaćeg vozača Francisca Manceba. Hrvatski vozač Vladimir Miholjević na cilj 10. etape stigao je kao 91. sa 9:42 minuta zaostatka za Jimenezom, te je sada ukupno 88. sa 42:01 minutom zaostatka za Landisom.

BERLIN - Napadač muenchenskog Bayerna i nogometne reprezentacije Irana Vahid Hashemian neće putovati s momčadi u Tel Aviv na dvoboj 1. kola Lige prvaka protiv Maccabija koji se igra u srijedu. Prema službenom priopćenju kluba, Hashemian neće putovati zbog ozljede leđa.

"Hashemiana bole leđa i zbog toga danas nije mogao trenirati. Stoga nema smisla da putuje u Izrael", izjavio je Bayernom glasnogovornik.

Ranije su danas iz Irana već stigla upozorenja kako će se Hashemian morati suočiti s posljedicama svoga čina ukoliko ode u Izrael. Iranski nogometni savez se nije oglasio povodom ovoga slučaja, ali glasnogovornik Iranskog sportskog saveza je izjavio:

"Naš zakon zabranjuje ijednom iranskom državljaninu putovanje u Izrael. To uključuje i sportaše, bez obzira natječu li se u ekipnom ili pojedinačnom sportu. oni koji se ogluše na ovaj zakon, morat će se suočiti s posljedicama".

Iranski sportaši ne smiju se natjecati protiv izraelskih niti na međunarodnim natjecanjima. Posljednji primjer je onaj svjetskog prvaka u džudu Arasha Miresmaeilija, koji se na nedavnim Olimpijskim igrama u Ateni odbio boriti protiv predstavnika Izraela u 1. kolu. Zbog takve svoje odluke Miresmaeili je nagrađen sa 120.000 dolara, iznosom koji bi osvojio i da je postao olimpijski pobjednik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙