FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOSOVO: UNMIK I KFOR POJAČAVAJU SIGURNOSNE MJERE

KOSOVOKOSOVO: UNMIK I KFOR POJAČAVAJU SIGURNOSNE MJERE Da bi parlamentarni izbori naKosovu najavljeni za listopad protekli mirno, UMNIK i KFOR će pojačatisigurnosne mjere, a NATO će poslati gotovo 2000 dodatnih vojnika,izjavio je u ponedjeljak u Prištini zapovjednik KFOR-a Yves Kermabo nazajedničkoj konferenciji za novinstvo s civilnim upraviteljem UN naKosovu Sorenom Jessenom Petersenom.

PRIŠTINA, 13. rujna 2004.(Hina) -

Da bi parlamentarni izbori na Kosovu najavljeni za listopad protekli mirno, UMNIK i KFOR će pojačati sigurnosne mjere, a NATO će poslati gotovo 2000 dodatnih vojnika, izjavio je u ponedjeljak u Prištini zapovjednik KFOR-a Yves Kermabo na zajedničkoj konferenciji za novinstvo s civilnim upraviteljem UN na Kosovu Sorenom Jessenom Petersenom.

Petersen i Kermabo obećali su još bolju suradnju kako bi Kosovo bilo što sigurnije.

Oni su ponovno pozvali kosovske Srbe da sudjeluju u političkom životu Kosova, posebice da sudjeluju u skorašnjim parlamentarnim izborima.

"Želimo da Srbi sudjeluju u izborima kako bi sudjelovali u donošenju odluka o budućnosti Kosova. Svako kašnjenje u donošenju takve odluke otežat će vođenje izborne kampanje", rekao je Petersen. On je ponovio da je jedini prihvatljivi plan za decentralizaciju na Kosovu onaj iz Prištine, premda je kako je kazao, spreman saslušati i mišljenje Beograda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙