FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Školski sindikati složno za štrajk

SPLIT, 16. rujna 2004. (Hina) - Čelnici Sindikata hrvatskih učitelja,Nezavisnog sindikata zaposlenika u srednjim školama i Nezavisnogsindikata znanosti i visokog obrazovanja složili su se danas nasastanku u Splitu o organizaciji jednodnevna štrajka učitelja 5.listopada.
SPLIT, 16. rujna 2004. (Hina) - Čelnici Sindikata hrvatskih učitelja, Nezavisnog sindikata zaposlenika u srednjim školama i Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja složili su se danas na sastanku u Splitu o organizaciji jednodnevna štrajka učitelja 5. listopada.

Cilj štrajka koji će se održati na Dan nastavnika, kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika u srednjim školama Andrija Puljević, "nije štrajk radi štrajka, nije obračun s vlasti, ni sa sadašnjom ni s bivšom ni s budućom, nego poticaj Vladi da poštuje vlastitu politiku te da za znanost i obrazovanje izdvaja toliko da postanu razvojni resurs ove zemlje". To je, kako je istaknuo, na dobrobit budućnosti domovine i triju najjačih školskih sindikata koji taj čin drže "najdomoljubnijim".

Čelnici triju sindikata Mato Elkaz, Vilim Ribić i Andrija Puljević ustvrdili su kako je jasno da su plaće u visokom obrazovanju i znanosti nešto više nego u srednjem i osnovnom školstvu, što je i prirodno.

"Ali", naglasio je Puljević, "mi govorimo o, narodski rečeno, sarmi jer nastavnici u osnovnim i srednjim školama trenutačno jedu kupus od te sarme, a i te plaće, po "sarma izračunu", zaostaju za 11,7 posto za plaćama ostalih korisnika državnog proračuna, pogotovo za zaposlenicima u poduzećima u državnom vlasništvu".

U tome se slažu i Vlada i sindikati, samo je prijeporan način kako te razlike smanjiti i nepravde ispraviti, što će se, kako se nadaju, urediti pregovorima, zaključili su čelnici triju školskih sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙