FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CAT STEVENSU ZABRANJEN ULAZ U SAD

WASHINGTON, 22. rujna 2004. (Hina) - Zrakoplov američke kompanijeUnited Airlines koji je letio od Londona prema Washingtonu preusmjerenje na najbliži aerodrom nakon što je otkriveno da je u njemu YusufIslam, čije je ime na listi osoba kojima je zabranjen ulaz u zemlju, anaknadno se ispostavilo da je riječ o nekadašnjem pjevaču CatStevensu.
WASHINGTON, 22. rujna 2004. (Hina) - Zrakoplov američke kompanije United Airlines koji je letio od Londona prema Washingtonu preusmjeren je na najbliži aerodrom nakon što je otkriveno da je u njemu Yusuf Islam, čije je ime na listi osoba kojima je zabranjen ulaz u zemlju, a naknadno se ispostavilo da je riječ o nekadašnjem pjevaču Cat Stevensu.

Zrakoplov je letio prema Washingtonu kada je otkriveno da je u njemu osoba s liste, pa je preusmjeren u Maine, gdje su ga dočekali federalni agenti.

Glasnogovornik u Ministarstvu domovinske sigurnosti Dennis Murphy izjavio je da je 56-godišnji Islam, odnosno Cat Stevens ispitan, da mu je zabranjen ulazak u zemlju i da će prvim zrakoplovom u srijedu biti udaljen iz SAD-a.

Službeni izvori nisu objavili zbog čega je nekadašnji pjevač potencijalno opasan za sigurnost SAD-a. Stevens je, inače, u svibnju ove godine posjetio New York, gdje je promovirao DVD o svojoj turneji 1976.

Islam je rođen kao Stephan Georgiou. Najveće pjevačke uspjehe zabilježio je 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, tada već pod imenom Cat Stevens. Od poznatijih pjesama izdavajaju se "Wild world" i "Morning Has Broken". Prošle godine objavio je dvije pjesme, uključujući obradu svog hita iz 70-ih "Peace Train" kojim je iskazao protivljenje američkoj politici prema Iraku.

Cat Stevens je karijeru prekinuo krajem 70-ih, kada prelazi na islam i mijenja ime u Yusuf Islam. Kasnije postaje učitelj i u Londonu 1983. osniva muslimansku školu. Krajem 80-ih izazvao je negativne reakcije jer je podržao smrtnu kaznu na koju je britanskog pisca Salmana Rushdiea osudio iranski imam Homeini. U posljednje vrijeme Islam (Stevens) je osudio terorističke napade, uključujući 11. rujna 2001. i zločin u školi u Beslanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙