FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJEN VIŠENAMJENSKI ZRAKOPLOV BE-200

ZADAR, 16. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici ruske korporacije "Irkut"predstavili su danas višenamjenski amfibijski zrakoplov Beriev BE-200predstavnicima nekoliko ministarstava u Vladi RH.
ZADAR, 16. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici ruske korporacije "Irkut" predstavili su danas višenamjenski amfibijski zrakoplov Beriev BE-200 predstavnicima nekoliko ministarstava u Vladi RH.

Nakon upoznavanja s mogućnostima toga zrakoplova, posebice u gašenju požara i izvlačenju ranjenih i stradalih s područja zahvaćenih katastrofama, na području Maslenice i Novigradskog mora predstavljene su mogućnosti toga zrakoplova u konkretnim situacijama gašenja požara.

Na predstavljanju su bili i državni tajnik MORH-a Mate Raboteg, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Hidajet Bišćević, zapovjednik Hrvatskoga ratnoga zrakoplovstva i protuzračne obrane general Viktor Koprivnjak, glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin i drugi vladini i zadarski dužnosnici.

Riječ je o završnom predstavljanju zrakoplova Beriev BE-200, nakon čega će stručnjaci iz Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova donijeti završno mišljenje i predložiti Vladi moguću nabavu dvaju takvih zrakoplova. "Za sada su dojmovi izvrsni, a reference zrakoplova više su nego prihvatljive", rekao je Bišćević.

Konačnu odluku o nabavi donijet će Vlada. Nabavom dvaju zrakoplova, od kojih svaki vrijedi oko 25 milijuna dolara, Rusija bi podmirila dio klirinškoga duga Republici Hrvatskoj, nepodmirenog još iz doba SSSR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙