FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

v a ž n a obavijest: ispravak vijesti hna 8899 "radnici 'agrokoke'..."

ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA 8899objavljenoj pod naslovom "RADNICI 'AGROKOKE' O UNIŠTAVANJU TE TVRTKE"isprave treći odlomak tako da umjesto riječi "Agrokor" unesu riječ"Agrokoku".
ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA 8899 objavljenoj pod naslovom "RADNICI 'AGROKOKE' O UNIŠTAVANJU TE TVRTKE" isprave treći odlomak tako da umjesto riječi "Agrokor" unesu riječ "Agrokoku".

Ispravljena vijest u cijelosti glasi:

BOŽJAKOVINA, 21. rujna 2004. (Hina) - Pedesetak od ukupno 250 bivših radnika "Agrokoke" upozorilo je danas da je poslodavac ugasio proizvodnju u posljednjoj od ukupno šest farmi, a unatoč obećanju izbjegava im isplatiti zaostale plaće, putne troškove i otpremnine.

Bivši radnici upozorili su na konferenciji za novinare na farmi u Božjakovini da su ostali bez otpremnina i plaća za lipanj, srpanj i kolovoz, što ukupno iznosi 650.000 kuna.

"Agrokoku" su 2001. za pola milijuna kuna kupila braća Ivica i Damir Benko, no od šest farmi na kojima su se proizvodila jaja proizvodnja je ugašena i u posljednjoj.

Regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivan Rogić smatra da su braća Benko, koji su također vlasnici farme "Perfe" iz Donje Stubice, preuzeli "Agrokoku" s namjerom da je unište i preuzmu njezino tržište.

"Uništili su tvrtku, preuzeli tržište, a nas ostavili na teret državi", rekli su ogorčeni radnici od kojih su neki u "Agrokoki" radili i preko 20 godina. "Agrokoka" je uspješno poslovala 44 godine.

Radnici i sindikalni povjerenik iznijeli su niz primjera kako je vlasnik nepravilno poslovao, varao državu i manipulirao radnicima.

Primjerice, vlasnik je 2001. prilikom kupnje "Agrokoke" preuzeo obvezu ulaganja od 2,5 milijuna eura u idućih pet godina, no investicije je prikazao lažno, a radnici su šutjeli jer su se bojali da će ostati bez posla.

Također, kažu radnici, poslodavac im je nabavio sanitarne knjižice bez prethodnog liječničkog pregleda.

Tvrde i da je namjerno, samo radi zarade, pustio na tržište jaja zaražena salmonelom, a nakon toga je radnicima naložio da ubiju zdrave kokoši te ih poslao na analizu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙