FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V A Ž N A OBAVIJEST: ISPRAVAK VIJESTI HNA5541, BANJA LUKA...

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA5541,BANJA LUKA: PRONAĐENO JOŠ SEDAM TIJELA ŽRTAVA OMARSKE, unesu ispravaku prvi pasus vijesti, koji sada glasi: Načelnik Federalnogpovjerenstva za traženje nestalih Jasmin Odobašić izjavio je učetvrtak da su, jučerašnjim ekshumiranjem još sedam tijela za koja sepretpostavlja da su žrtve logora Omarska, do sada iz masovne grobniceu selu Kevljani kod Prijedora izvađeni posmrtni ostaci stotinu osoba.
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA5541, BANJA LUKA: PRONAĐENO JOŠ SEDAM TIJELA ŽRTAVA OMARSKE, unesu ispravak u prvi pasus vijesti, koji sada glasi:

"Načelnik Federalnog povjerenstva za traženje nestalih Jasmin Odobašić izjavio je u ČETVRTAK da su, jučerašnjim ekshumiranjem još sedam tijela za koja se pretpostavlja da su žrtve logora Omarska, do sada iz masovne grobnice u selu Kevljani kod Prijedora izvađeni posmrtni ostaci stotinu osoba".

Cijela vijest sada ispravno glasi:

"BANJA LUKA, 9. rujna 2004.(Hina) -

Načelnik Federalnog povjerenstva za traženje nestalih Jasmin Odobašić izjavio je u četvrtak da su, jučerašnjim ekshumiranjem još sedam tijela za koja se pretpostavlja da su žrtve logora Omarska, do sada iz masovne grobnice u selu Kevljani kod Prijedora izvađeni posmrtni ostaci stotinu osoba.

U Kevljanima su do sada pronađeni dokumenti koji su pripadali desetorici Bošnjaka i trojici Hrvata, a koji potvrđuju da se radi o žrtvama iz logora Omarska.

Ekipa Federalnog povjerenstva za traženje nestalih nastavlja ekshumiranje i idućih dana, a točan broj tijela u masovnoj grobnici u Kevljanima još nije utvrđen, kazao je Odobašić.

Na tom području postoji veći broj masovnih grobnica za koje se pretpostavlja da kriju tijela velikog broja Bošnjaka i Hrvata nestalih tijekom rata na području prijedorske općine. Pretpostavlja se kako je najveći dio njih likvidiran nakon zatvaranja u koncentracijskom logoru Omarska.

Tijekom rata u BiH nestalo je nešto više od 26.000 ljudi, a više od 10.000 njih još uvijek nije pronađeno."

UREDNIŠTVO

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙