FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

važna obavijest: ISPRAVAK VIJESTI HNA5037 "Sastanak vladine komisije ..."

Hrvatska-vjere-komisijevažna obavijest: ISPRAVAK VIJESTI HNA5037 "Sastanak vladine komisije ..."

ZAGREB

, 7. rujna 2004.(Hina) -

Molimo korisnike da u vijesti HNA5037 emitiranoj pod naslovom "Sastanak vladine Komisije za odnose s vjerskim zajednicama i Islamske zajednice" isprave krive padeže u drugom odlomku.

Objavljujemo ispravljenu vijest u cijelosti:

ZAGREB, 7. rujna (Hina) -

Na današnjem sastanku Komisije za odnose s vjerskim zajednicama hrvatske Vlade i Islamske zajednice u Hrvatskoj obje su strane izrazile pozitivno mišljenje o unaprjeđenju odnosa između države i Islamske zajednice.

Uvodno su govorili predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama ministar Božo Biškupić i predsjednik Mešihata Islamske zajednice Ševko ef. Omerbašić, koji je izrazio zadovoljstvo dvogodišnjom primjenom Ugovora o pravnom položaju vjerskih zajednica.

Kako je priopćio tajnik vladine komisije za odnose s vjerskim zajednicama Franjo Dubrović razgovaralo se i o dušobrižništvu u vojsci i policiji, te vjeronauku u osnovnim i srednjim školama.

Omerbašić je vladinu komisiju izvijestio o obnovi triju srušenih objekta u Vinkovcima, Dubrovniku i Slavonskom Brodu te o kupnji građevinskog zemljišta u Osijeku.

Za daljnje unaprjeđenje odnosa i rješavanje konkretnih zahtjeva i problema, kako je priopćeno, zadužena su radna tijela te je dogovoreno da će se komisije sastajati prema potrebi.

Uz članove komisije, sastanku su bili nazočni i ministar obrane Berislav Rončević, ministar financija Ivan Šuker te supredsjedatelji mješovitih povjerenstava i komisija.

Iz Mešihata Islamske zajednice na sastanku su bili i Mirsad Srebreniković, Aziz ef. Hasanović i Osman Muftić.

(Hina) pp/xmc ymc

Uredništvo Hine

(Hina) xmc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙