FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU ĆE FINANCIRATI TRI EKOLOŠKA PROJEKTA U HRVATSKOJ

ZAGREB/BRUXELLES, 9. rujna 2004. (Hina) - Europska komisijasufinancirat će iz svog programa za zaštitu okoliša LIFE tri projektau Hrvatskoj u ukupnoj vrijednosti nešto većoj od 700.000 eura.
ZAGREB/BRUXELLES, 9. rujna 2004. (Hina) - Europska komisija sufinancirat će iz svog programa za zaštitu okoliša LIFE tri projekta u Hrvatskoj u ukupnoj vrijednosti nešto većoj od 700.000 eura.

Taj je iznos dio ukupnog paketa od gotovo osam milijuna eura, koje je EU namijenila za ekološke projekte u trećim zemljama za 2004. godinu, priopćila je u četvrtak Europska komisija.

Europska komisija sufinancirat će 20 projekata u 13 zemalja u Sredozemlju i na Baltiku. Ukupna vrijednost tih projekata je nešto veća od 12 milijuna eura, a EU će financirati 64 posto od toga iznosa.

Iznos od 484 tisuće eura namijenjen je za provedbu hrvatske Nacionalne strategije za upravljanje otpadom. Sredstva će biti utrošena za pripremu detaljne i sustavne baze podataka kako bi se počela sanirati i uklanjati postojeća odlagališta otpada. Upravljanje otpadom najakutniji je ekološki problem u Hrvatskoj, navodi Europska komisija.

Drugi projekt odnosi se na uspostavu institucionalnih, zakonodavnih i organizacijskih kapaciteta za ispunjenje hrvatskih obveza koje proizlaze iz Protokola iz Kyota i Konvencije o klimatskim promjenama UN-a. Taj će projekt EU financirati s 368.870 eura.

Treći projekt, koji će EU financirati s 219.000 eura namijenjen je zaštiti porječja rijeke Mure.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙