FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HONGKONŠKI DEMOKRATI POSTIGLI BOLJI REZULTAT NEGO 2000.

HONG KONG, 12. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Hongkonški demokratiostvarili su na parlamentarnim izborima u nedjelju bolji rezultat negona prošlim izborima prije četiri godine, pokazuju prva ispitivanjabirača nakon zatvaranja birališta.
HONG KONG, 12. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Hongkonški demokrati ostvarili su na parlamentarnim izborima u nedjelju bolji rezultat nego na prošlim izborima prije četiri godine, pokazuju prva ispitivanja birača nakon zatvaranja birališta.

Izbori se smatraju nekom vrstom referenduma o popularnosti demokratskog pokreta koji se pokušava oduprijeti utjecaju Pekinga.

Prema prvim ispitivanjima, prodemokratski kandidati trebali bi osvojiti 18 od 30 izravno biranih zastupničkih mjesta, dok su na prošlim izborima dobili 17 mjesta.

Propekinški političari trebali bi pak dobiti devet zastupničkih mjesta, dva više nego na izborima 2000. godine.

Gotovo 3,2 milijuna birača od ukupno sedam milijuna stanovnika biralo je izravno trideset zastupnika, što je točno polovica parlamenta, za razliku od 40 posto koliko su birali na prošlim izborima.

Ostatak parlamenta imenovat će gotovo 200.000 članova profesionalnih organizacija koji predstavljaju ekonomski sektor Hong Konga, a oni obično biraju propekinške političare.

Službeni rezultati izbori očekuju se u ponedjeljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙