FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TELEVIZIJA POMAŽE DJECI U BOLJEM RAZVIJANJU JEZIČNIH VJEŠTINA

HONG KONG, 7. rujna 2004. (Hina/dpa) - Djeca koja gledaju televizijurazvijaju jezične vještine bolje od one djece koja je ne gledaju,zaključak je istraživanja iz Hong Konga objavljena u utorak.
HONG KONG, 7. rujna 2004. (Hina/dpa) - Djeca koja gledaju televiziju razvijaju jezične vještine bolje od one djece koja je ne gledaju, zaključak je istraživanja iz Hong Konga objavljena u utorak.

Istraživanje Sveučilišta Hong Kong otkriva da djeca koja gledaju televiziju jedan do tri sata na dan bolje vladaju jezikom od one koja televiziju uopće ne gledaju.

Istraživanje je otkrilo i da djeca koja nakon škole pohađaju dodatnu nastavu lošije vladaju kineskim i engleskim u školi od ostale djece.

Za istraživanje je ispitano više od 4000 djece osnovnoškolske dobi koja uče mandarinski i engleski u Hong Kongu, gdje je materinji jezik kantonski.

Otkrića o TV-u pokazuju da djeca upijaju jezik gledajući strane TV programe, uobičajene na hongkonškim postajama.

Jedan od voditelja istraživačke skupine Tse Shek-kam rekao je za South China Morning Post od utorka kako je "jezik lakše usvojiti dok se bavimo zabavnim i spontanim aktivnostima".

"Roditelji ne bi trebali djecu slati na dodatnu nastavu koja uglavnom optereti učenike s još više zadaća i diktata."

Istraživanje je također otkrilo da djeca čiji roditelji troše više novca na knjige na engleskom i kineskom postižu znatno bolje rezultate od ostalih učenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙