FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVORENA BIRALIŠTA U HONG KONGU

HONG KONG, 12. rujna 2004. (Hina/AFP) - Birališta u Hong Konguotvorena su u nedjelju ujutro u 7,30 sati po lokalnom vremenu zaključne parlamentarne izbore, sedam godina nakon što je taj teritorijvraćen Kini.
HONG KONG, 12. rujna 2004. (Hina/AFP) - Birališta u Hong Kongu otvorena su u nedjelju ujutro u 7,30 sati po lokalnom vremenu za ključne parlamentarne izbore, sedam godina nakon što je taj teritorij vraćen Kini.

Oko 3,2 milijuna birača od ukupno sedam milijuna stanovnika izabrat će izravno trideset zastupnika, što je točno polovica parlamenta, za razliku od 40 posto koliko su birali na prijašnjim izborima 2000. godine.

Ostatak parlamenta imenovat će najmanje 200.000 članova profesionalnih organizacija koji predstavljaju ekonomski sektor Hong Konga.

Za ovu bivšu britansku koloniju ovi parlamentarni izbori imaju težinu referenduma o popularnosti demokratskog pokreta koji se pokušava oduprijeti utjecaju Pekinga.

Demokrati broje 22 zastupnika u Parlamentarnom vijeću, dok ostatak drže pro-pekinški orijentirane stranke.

Prema ispitivanjima javnog mišljenja demokrati bi trebali osvojiti 70 posto ili između 25 i 27 mjesta, što će biti manje od apsolutne većine.

Birališta će biti zatvorena u 22,30 po lokalnom vremenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙