FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HONG KONG: NOVA OTKRIĆA U BORBI PROTIV SARS-A

HONG KONG, 21. rujna 2004. (Hina/dpa) Znanstvenici u Hong Kongupriopćili su u utorak da su otkrili molekule sposobne blokirati virusSARS-a od kojega su prošle godine u svijetu umrle 774 osobe.
HONG KONG, 21. rujna 2004. (Hina/dpa) Znanstvenici u Hong Kongu priopćili su u utorak da su otkrili molekule sposobne blokirati virus SARS-a od kojega su prošle godine u svijetu umrle 774 osobe.

Istraživači na Sveučilištu u Hong Kongu promatrali su preko 50.000 molekula i pronašli njih 104 koje su sposobne zaustaviti virus SARS-a da postane patogen.

Pronalasci će poslužiti u razvoju lijekova protiv SARS-a ako se ponovno pojavi ta bolest od koje je samo u Hong Kongu umro 299 ljudi a bilo je zaraženo 1.755.

Glasnogovornik istraživačkog tima rekao je da će sljedeći korak biti izolirati neke od molekula i razviti ih u mogući lijek.

"Vidjet ćemo je li učinkovit u sprečavanju SARS-a kod životinja", rekao je, dodajući da će se potom pričekati na kliničke slučajeve, ako se ikad ponovno pojave, da bi se lijek testirao na ljudima.

Posljednji slučaj SARS-a zabilježen je u travnju u Kini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙