FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCHROEDER OPTIMISTIČAN UNATOČ GUBICIMA NA IZBORIMA

BERLIN, 20. rujna 2004. (Hina/AFP) - Njemački kancelar GerhardSchroeder izjavio je u ponedjeljak kako se osjeća "optimističnim", dannakon lokalnih izbora organiziranih u Saskoj i Brandenburgu gdje jeunatoč gubicima njegova Socijaldemokratska stranka (SPD) uspjelasačuvati vlast.
BERLIN, 20. rujna 2004. (Hina/AFP) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder izjavio je u ponedjeljak kako se osjeća "optimističnim", dan nakon lokalnih izbora organiziranih u Saskoj i Brandenburgu gdje je unatoč gubicima njegova Socijaldemokratska stranka (SPD) uspjela sačuvati vlast.

"To će nam dati elana", kazao je kancelar novinarima u Berlinu. "Optimistični smo za iduće lokalne izbore koji će se u nedjelju održati u Sjevernoj Rajni i Vestfaliji", rekao je Schroeder.

Njemački je kancelar reagirao i na dobar rezultat krajnje desnih stranaka u Saskoj i Brandeburgu, ocijenivši kako to "zabrinjava svakog demokrata" i pozvavši da im se "ne pruži nikakva prilika".

SPD je ostala prva politička snaga nakon izbora u nedjelju za regionalni parlament Brandenburga s 31,9 posto osvojenih glasova, dok je u Saskoj osvojila 9,8 posto glasova.

Šef regionalne vlade Matthias Platzeck tako će ponovno biti na čelu Brandenburga i nastavit će "veliku koaliciju" s Demokršćanskom unijom (CDU) koja je osvojila 19,4 posto glasova.

U Saskoj je uvjerljivo najbolji rezultat ostvario CDU s 41,2 posto osvojenih glasova, iako to znači da je izgubio apsolutnu većinu.

U Saskoj je neonacistička stranka Nacionalna demokratska stranka (NPD) osvojila 9,2 posto glasova i zahvaljujući tome će ući u regionalni parlament.

U Brandenburgu je druga stranka ekstremne desnice Njemačka narodna unija (DVU) osvojila 6,1 posto glasova i ušla u regionalni parlament.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙