FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SHARON: DESNICA POTIČE GRAĐANSKI RAT

JERUZALEM, 12. rujna 2004. (Hina/AFP) - Izraelski premijer ArielSharon je u izjavi koju je u nedjelju prenio državni radio optužiokrajnju desnicu da vodi "kampanju poticanja" građanskog rata uIzraelu.
JERUZALEM, 12. rujna 2004. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharon je u izjavi koju je u nedjelju prenio državni radio optužio krajnju desnicu da vodi "kampanju poticanja" građanskog rata u Izraelu.

"Svjedoci smo vrlo teške kampanje poticanja. Tražim od ministra obrane (Shaoula Mofaza) i unutrašnje sigurnosti (Guideona Ezre) da poduzmu mjere kako vojska ne bi bila umiješana u tu strašnu pojavu", izjavio je Sharon u govoru na početku tjednog zasjedanja svog kabineta kojeg je prenio radio.

"Ta se pojava mora prekinuti. Tražim od svih, a posebice doseljenika, da rade na okončanju te kampanje poticanja", rekao je Sharon i dodao da su različita mišljenja legitimna.

Sharon je aludirao je na desničare koji se suprostavljaju njegovom jednostranom planu povlačenja iz pojasa Gaze i četiri naselja na Zapadnoj obali sljedeće godine.

U govoru kojeg je u nedjelju prenio dnevni list Maariv Sharon je izjavio da ga "doseljenici ne zabrinjavaju i da im neće dozvoliti da unište narod".

Bliski suradnici premijera Sharona drže da on shvaća težinu problema s kojim je suočen jer se radi o pripremama na pobunu.

Prošlog tjedna je u potezu bez presedana dosad u Izraelu skupina istaknutih desničara objavila peticiju u kojoj pozivaju vojnike da ignoriraju zapovjedi na povlačenje.

Za nedjelju navečer se u Jeruzalemu očekuju demonstracije više desetina tisuša protivnika Sharonovog plana o povlačenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙