FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LUKA RIJEKA: GUBITAK 19,7 MILIJUNA KUNA

RIJEKA, 20. rujna 2004. (Hina) - Luka Rijeka d.d. ostvarila je u 2003.ukupni prihod od 183,3 milijuna kuna ili 7 posto više nego uprethodnoj godini te gubitak od 19,7 milijuna kuna koji će bitinamiren iz poslovanja u budućem razdoblju.
RIJEKA, 20. rujna 2004. (Hina) - Luka Rijeka d.d. ostvarila je u 2003. ukupni prihod od 183,3 milijuna kuna ili 7 posto više nego u prethodnoj godini te gubitak od 19,7 milijuna kuna koji će biti namiren iz poslovanja u budućem razdoblju.

Po financijskim izvješćima, koja su danas razmatrana na Glavnoj skupštini Luke, ukupni rashodi tog poduzeća u prošloj godini iznosili su 203,1 milijuna kuna, a poslovni rashodi čine 95 posto od tog iznosa, izviješćeno je iz Luke.

Prihodi obračunati u dolarima povećani su za 27 posto, odnosno za 5,8 milijuna dolara. Iz Uprave Luke navode da su unatoč deprecijaciji tečaja dolara, ali uz visok rast prometa, prevladane teškoće u poslovanju, pa je gubitak u odnosu na 2002. smanjen za 7,9 milijuna kuna.

Na Skupštini su imenovana tri nova člana Nadzornog odbora - Duško Mustać, Željko Mihaljević i Ivoslav Ban, a prije istjeka mandata opozvani su Damir Zec, Perica Šolić i Davorin Kobak. U srpnju je, na osnovi prijedloga većinskog vlasnika - Hrvatskog fonda za privatizaciju, u NO imenovana Tatjana Krilić, a opozvana Nina Perko. Predstavnik radnika u NO-u i nadalje je Roberto Zubčić.

Po podacima Uprave u osam mjeseci 2004. u Luci je ostvaren promet od 3,16 milijuna tona tereta, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje od 48 posto. Veći promet u istom je razdoblju posljednji put zabilježen 1991.

Uprava Luke procjenjuje da će do kraja godine biti prekrcano ukupno više od 4 milijuna tona tereta te ostvaren rekordni porekrcaj kontejnera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙