FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U LUCI PLOČE PROMET U OSAM MJESECI 131 POSTO VEĆI

PLOČE, 9. rujna 2004. (Hina) - U prvih osam ovogodišnjih mjeseci prekovezova pločanske luke prekrcano više od 1,06 milijuna tona tereta, štoje čak 131 posto više nego lani u isto doba.
PLOČE, 9. rujna 2004. (Hina) - U prvih osam ovogodišnjih mjeseci preko vezova pločanske luke prekrcano više od 1,06 milijuna tona tereta, što je čak 131 posto više nego lani u isto doba.

Najveći promet ostvaren je u provozu za susjednu BiH za koju je prometovano 852.470 tona robe, kazao je voditelj Odjela za istraživanje tržišta pločanske luke Dražen Čović.

Prema vrstama prekrcane robe najzastupljeniji su rasuti tereti kojih je prekrcano 695.840 tona. Sa 245.230 tona prekrcane robe na drugom su mjestu generalni tereti, dok je za susjednu bosansko-hercegovačku državu otpremljeno 121.647 tona tekućih roba od kojih je najviše plinskog ulja, motornog benzina i drugih naftnih derivata. Samo je prošlog mjeseca uz vezove luke na ušću Neretve pristalo 44 trgovačka broda koji su prometovali 107.907 tona od čega najviše rasutih tereta.

Osim tržišta hrvatskog juga pločanska luka najvećim dijelom, oko 95 posto, opslužuje za potrebe gospodarstva susjedne BiH. Sadašnji lučki kapaciteti izgrađeni su za najviše četiri do pet milijuna tona, pa bez većih ulaganja u suvremenije prekrcajne tehnologije teško će se moći zadovoljiti sve potrebe, pa je prioritet izgradnja suvremenog Terminala za rasute terete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙