FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan kolektivni ugovor u riječkoj luci

RIJEKA,9. rujna (Hina) - Kolektivni ugovor za radnike Luke Rijekapotpisan je danas između predstavnika poslodavca, kojega zastupaUprava, i triju sindikata koji djeluju u Luci Rijeka, a odmah nakonpotpisivanja predsjednik Štrajkaškog odbora, osnovanog u ponedjeljak,Ivan Vidović izvijestio je da sindikati odustaju od najavljenogštrajka.
RIJEKA,9. rujna (Hina) - Kolektivni ugovor za radnike Luke Rijeka potpisan je danas između predstavnika poslodavca, kojega zastupa Uprava, i triju sindikata koji djeluju u Luci Rijeka, a odmah nakon potpisivanja predsjednik Štrajkaškog odbora, osnovanog u ponedjeljak, Ivan Vidović izvijestio je da sindikati odustaju od najavljenog štrajka.

Novim kolektivnim ugovorom lučkim radnicima plaća je povećana za 15 posto te je dorađen normativni dio ugovora.

Predsjednik Samostalnog sindikata zaposlenika riječke luke Roberto Zubčić tom je prigodom rekao da će se socijalni dijalog između Uprave i sindikata nastaviti i nakon ovoga potpisivanja kako bi se doradili još neki članci ugovora. Zubčić je izrazio zadovoljstvo što do štrajka nije došlo, rekavši da on ne može biti ni u čijem interesu, ali je naveo i nužnost njegova pokretanja ako dogovor ne bi bio postignut na drugi način.

Predsjednik Uprave Luke Rijeka Denis Vukorepa izjavio je da je cilj Uprave pri dolasku na čelo te tvrtke prije dvije godine bilo zadovoljstvo lučkih radnika, ali da ono nije moglo biti postignuto dok nije stabilizirano poslovanje. Dodao je kako se izbjegavanjem štrajka pokazalo da je riječki prometni pravac potpuno siguran te je izrazio nadu da će Luka Rijeka nakon potpisivanja tog ugovora biti puno produktivnija.

Pregovori o novom ugovoru započeli su prije devet mjeseci nakon što je Uprava ukinula dotadašnji Kolektivni ugovor. Tri sindikata - Nezavisni sindikat zaposlenika u riječkoj luci, Samostalni sindikat zaposlenika riječke luke i Lučki slobodni sindikat, najavila su za danas pokretanje štrajka zbog nemogućnosti dogovora o povećanju plaća te o konačnom tekstu kolektivnog ugovora nakon čega su pregovori dovršeni za dva dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙