FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otok- prijava protiv postavljača ploča

SPLIT, 20. rujna 2004. (Hina) - Protiv postavljača ploča s natpisom"Svim ustašama - Otočani" policija će podnijeti prijavu, sukladnoodredbama Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira ili Kaznenogzakona, izjavio je načelnik Ureda načelnika PU splitsko-dalmatinskeNino Ćurić.
SPLIT, 20. rujna 2004. (Hina) - Protiv postavljača ploča s natpisom "Svim ustašama - Otočani" policija će podnijeti prijavu, sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira ili Kaznenog zakona, izjavio je načelnik Ureda načelnika PU splitsko-dalmatinske Nino Ćurić.

Kada se ispitaju točno sve okolnosti tko je, kada i zbog čega postavio ploče s takvim sadržajem, koji na neki način može vrijeđati osjećaje građana, poduzet će se mjere te će se podnijeti odgovarajuće prekršajne ili kaznene prijave, ovisno o tome što ocijene mjerodavne institucije, rekao je Ćurić.

Ploču, postavljenu na Trgu dr. Franje Tuđmana, ispred zgrade općinskog sjedišta, danas je oko 11 sati uklonio ugostitelj Branko Erceg, koji je, prema vlastitu kazivanju, postavio i prvu i drugu ploču, nakon što je Poglavarstvo općine Otok na izvanrednoj sjednici donijelo odluku da se ploča mora ukloniti.

Načelnik Ćurić, međutim, poručuje kako policija tek treba utvrditi tko je ploču postavio, jer Ercegovo priznanje u ovom trenutku može biti samo putokaz u istrazi.

Prva kamena ploču, s natpisom "Svim ustašama - Otočani", postavljena je tijekom noći sa subote na nedjelju, a nakon što je ujutro uklonjena, na istom je mjestu oko 14 sati postavljena nova ploča s istim natpisom uz upozorenje "pazi minirano".

Policija je pregledom utvrdila kako nema mina, ali je, zbog, kako je rekao Ćurić, određenog otpora 50-ak mještana okupljenih na tom mjestu odlučila ploču ostaviti kako ne bi izazvala njihovu reakciju.

Osim toga, kazao je načelnik Ćurić, uklanjanje ploče s javnoprometne površine, iako je prvu ploču policija uklonila, zapravo je u mjerodavnosti komunalnog redarstva, a policija im u tome može samo asistirati.

Istraga o tom događaju traje.

Poglavarstvo općine Otok također je, nakon današnje izvanredne sjednice, izdalo priopćenje kojim mještane poziva "da ne nasjedaju provokatorima koji su okupirali medije te veličaju najveće zlo na ovim prostorima, kao ni onima koji kao reakciju na to veličaju ono drugo zlo, odnosno desnim i lijevim radikalima", doznaje se od načelnika općine Otok Branka Samardžića koji je izrazio zadovoljstvo time što je uklanjanje ploče proteklo mirno i bez izgreda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙