FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peticija mještana Njivica protiv izmjena prostornog plana

NJIVICE,19. rujna(Hina) - Skupina mještana Njivica na otoku Krkuokupljena u Građanskoj inicijativi "Park Rosuje" danas je pokrenulapotpisivanje peticije protiv predloženih izmjena i dopuna Prostornogplana Njivica.
NJIVICE,19. rujna(Hina) - Skupina mještana Njivica na otoku Krku okupljena u Građanskoj inicijativi "Park Rosuje" danas je pokrenula potpisivanje peticije protiv predloženih izmjena i dopuna Prostornog plana Njivica.

Oni smatraju da su te izmjene u suprotnosti s načelima održivog razvoja i zaštite okoliša te da bi omogućile devastaciju Njivica.

Članovi Inicijative ističu da se novim planovima omogućava 40-postotna izgrađenost parcela u prvom redu do mora, što smatraju neprihvatljivim.

Ne slažu se niti s prijedlogom detaljnog plana uređenja trgovine Rosuje u Njivicama jer smatraju da se omogućuje neopravdano širenje trgovine Rosuje na obalni pojas.

U današnjem prioćenju Građanske inicijative "Park Rosuje" navodi se da je u prvih sat vremena peticiju potpisalo više od 100 građana.

Potpisivanje peticije trajat će 14 dana nakon čega će peticija biti upućena na prvu sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Njivica, a o cijeloj akciji izviješteno je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Građanska inicijativa "Park Rosuje" osnovana je, kako navode njeni članovi, zbog sve češće devastacije prostora i opasnosti da se to dogodi u najvrjednijem dijelu naselja Njivica. Njihov je cilj građanima omogućiti veći utjecaj pri rješavanju komunalnih problema i zaštiti prostora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙