FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREHRAMBENE NAVIKE POBOLJŠAVAJU SE S GODINAMA

LONDON, 19. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Osobe odrasle dobi jedudvostruko više voća i povrća nego kad su bili djeca i uzimaju manjemasnoća i šećera, pokazala je najnovija studija.
LONDON, 19. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Osobe odrasle dobi jedu dvostruko više voća i povrća nego kad su bili djeca i uzimaju manje masnoća i šećera, pokazala je najnovija studija.

Najveći utjecaj na prehrambene navike imaju roditelji i partneri, tvrde istraživači sa Sveučilišta u Newcastleu.

Oni su proučavali prehrambene navike kod 200 djece u dobi od 11 i 12 godina, a potom su te iste ljude pratili kada su ušli u rane tridesete.

Iako je trećina ispitanika kazala da im ubrzani način života onemogućava pripremu zdravih obroka, ipak je ustanovljeno da su jeli više voća i povrća nego kao djeca.

Istraživački su ustanovili da postoji i razlika među spolovima.

Trećina ljudi, uglavnom muškaraca, kazala je da su njihovi partneri imali pozitivan utjecaj na njihovu prehranu, dok je deset posto, uglavnom žena, kazalo da je taj utjecaj bio negativan.

"Potrebno je pozabaviti se i dostupnošću zdrave hrane na radnom mjestu i u dućanima. Jer još uvijek je jednostavnije kupiti čokoladu nego komad voća", rekla je voditeljica istraživačkog tima, nutricionistica Amelia Lake.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙