FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NASTAVLJENI PREGOVORI O SJEVERNOJ IRSKOJ

PREGOVORI-IRSKANASTAVLJENI PREGOVORI O SJEVERNOJ IRSKOJLEEDS CASTLE, Velika Britanija, 17. rujna 2004. (Hina/AFP) - Višestrani pregovori kojima je cilj oživljavanje mirovnog procesa uSjevernoj Irskoj počeli su u petak u 10,00 sati po lokalnom vremenu udvorcu Leeds u Kentu (jugoistok Engleske).
LEEDS CASTLE, Velika Britanija, 17. rujna 2004. (Hina/AFP) - Višestrani pregovori kojima je cilj oživljavanje mirovnog procesa u Sjevernoj Irskoj počeli su u petak u 10,00 sati po lokalnom vremenu u dvorcu Leeds u Kentu (jugoistok Engleske).

Britanski premijer Tony Blair i njegov irski kolega Bertie Ahern jučer su do kasno navečer razgovarali sa sjevernoirskim katoličkim i protestantskim čelnicima.

Blair i Ahern, zajedno s izaslanikom Washingtona Mitchellom Reissom, pokušavaju izvršiti pritisak na glavnu katoličku stranku Sinn Fein da razoruža Irsku Republikansku Armiju (IRA).

Irski i britanski premijer su pregovore u četvrtak navečer zatvorili kratkim sastankom s predstavnicima Demokratskih unionista, glavne protestantske stranke.

Neimenovani irski diplomat, blizak pregovorima, ocijenio je razgovore "konstruktivnim, ali ne i odlučujućim".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙