FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIVŠI NARKOMAN POSTAO KATOLIČKI SVEĆENIK

ĐAKOVO, 19. rujna 2004. (Hina) - Tridesetšestogodišnji Ivan Filipovićizliječio se od ovisnosti o teškim drogama i postao katoličkisvećenik.
ĐAKOVO, 19. rujna 2004. (Hina) - Tridesetšestogodišnji Ivan Filipović izliječio se od ovisnosti o teškim drogama i postao katolički svećenik.

Zaređen je u srpnju ove godine u Saluzzu, u Italiji, kao štićenik Zajednice "Cenacolo" u koju je ušao prije deset godina kao ovisnik o teškim drogama. Pobijedivši ovisnost spoznao je želju za studijem teologije i svećeničkim pozivom.

Filipović koji je prvi put drogu uzeo još u ranim srednjoškolskim danima, prvi je štićenik zajednice "Cenacolo" koji je zaređen za svećenika.

Služeći u nedjelju mladu misu u đakovačkoj katedrali, Filipović je poručio da Krist čovjeku treba biti na prvome mjestu. "Ne dajte da vam u današnjem vremenu novac, bogatstvo i moć budu na prvome mjestu. Istina, kršćanstvo ne kaže da živimo kao biljke, no ne dajte da vam na prvom mjestu bude išta osim Krista", rekao je nekadašnji ovisnik o drogama.

"Nikada ne bih postao svećenik da je moj Krist ostao u oblacima, da ga nisam spoznao i počeo živjeti njegove riječi", poručio je Filipović, koji se vraća u Zajednicu "Cenacolo" gdje će biti duhovnik njezinim štićenicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙