FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JEDRENJE: HAJDINJAK OSVOJIO BRONCU

CRES, 18. rujna 2004. (Hina) - Posada riječke jedrilice Karuba sakormilarom Darkom Hajdinjakom osvojila je brončano odličje na VIP IMSSvjetskom prvenstvu koje je u subotu završeno na Cresu.
CRES, 18. rujna 2004. (Hina) - Posada riječke jedrilice Karuba sa kormilarom Darkom Hajdinjakom osvojila je brončano odličje na VIP IMS Svjetskom prvenstvu koje je u subotu završeno na Cresu.

Povijesno prvo odličje za hrvatsko jedrenje na svjetskim prvenstvima klase krstaš Hajdinjak je ostvario nakon ukupno sedam plovova u creskom akvatoriju, kao i navigacijskoj ruti od 120 nautičkih milja Cres – Rovinj – Cres. Nakon srebrnog odličja na ovogodišnjem Mediteranskom prvenstvu, te osmog mjesta na lanjskom Svjetskom IMS prvenstvu 36-godišnji Riječanin je potvrdio da je trenutno najbolji hrvatski IMS jedriličar.

Uz Hajdinjaka, u posadi karube su jedrili vlasnik jedrilice X-43 Vladimir Golenić, taktičar Rajko Kujundžić, Robert Scheidl, Igor Hrelja, Elvis i Sebastian Kaić, Stjepan Vitaljić, Borislav Konjuh i Miha Špendal.

Karuba do zlatnog i srebrnog odličja nisu mogli, svjetski prvak MAN iz Italije sa kormilarom Matteom Ivaldiem za klasu je bio bolji od ostalih brodova, a i srebro je otišlo u Italiju – krstašu Igienstudio Shaula kormilara Roberta Feraresea.MAN-ovci su pobijedilest od sedam plovova, samo je u prvom jedrenju brži bio Igienstudio Shaula.

„Svaka čast MAN-u, stvarno su bili nedodirljivi. Ja i moja posada smo dali maksimum, bronca sa Svjetskog prvenstva smatram velikim uspjehom s obzirom da je naš brod svima davao prednost zbog premjera“, kazao je Hajdinjak, koji je u današnjem posljednjem, sedmom plovu došao na cilj treći, iza MAN-a i Igienstudio Shaule. Po buri od petnaestak čvorova jačine u Valunskom zaljevu zadarski Gringo Roberta Sandalića je na cilj stigao osmi, a ukupno je dvanaesti, pulska Orca Roberta Radole je 16., a primoštenska Stella Radivoja Belobrajdića je natjecanje završila kao posljednja, devetnaesta.

Medalju zaslužuju i organizatori iz Jedriličarskog kluba SCOR, koji je u proteklih šest dana učinili sve na moru i na kopnu da se 19 posada iz pet zemalja na jedrilicama čija ukupna vrijednost prelazi pet milijuna eura, osjećaju vrlo ugodno u Cresu. Odjedreno je svih sedam predviđenih regata, čak i po ekstremnim uvjetima po buri od 35 čvorova, a pamtit će se i navigacijska regata od 120 nautičkih milja, svakako jedna od najdužih na Jadranu.

Riječki SCOR će i sljedeće godine u lipnju organizirati veliko IMS natjecanje, navjerovatnije Europsko prvenstvo, a to će se znati u studenome.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙